Altın Pişmaniye Film Festivali'nde Yarı Final Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Altın Pişmaniye Film Festivali'nde Yarı Final Heyecanı

Altın Pişmaniye Film Festivali\'nde Yarı Final Heyecanı

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Fuar Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Altın Pişmaniye Kısa Film Festivali'nin yarı finali, Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

06.07.2012 12:18

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Fuar Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Altın Pişmaniye Kısa Film Festivali'nin yarı finali, Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Okan Karacan'ın sunumu ile gerçekleşen etkinliğe Mustafa Topaloğlu, Özlem Savaş, Serhat Özcan, Recep Aktuğ ve Selim Güneş gibi ünlü isimler juri üyesi olarak katıldı. Festival Komitesinin tam kadro hazır bulunduğu yarı final gecesine, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı Başkan Vekili İbrahim Bulut temsil etti.

Festivale başvuran 122 film arasından "Deli Gömleği", "Yasak Sanat", "Bir Gece", "Konuş", "Ayaz" ve "Buradayım" adlı 6 film yarı finale kaldı. Online oylama ile yarı finale kalmayı hak eden filmler, Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesi'nde juri üyeleri ve halkın beğenisine sunuldu.

Juri üyelerinin dikkatle izlediği filmlerin gösterimi sonrasında finale kalan filmler belirlendi. Juri üyelerinin titizlikle yaptıkları değerlendirme sonrasında " Yasak Sanat" ve " Ayaz" adlı filmler finale kaldı.

Gecede söz alan İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler İzleme Komitesi toplantısına katılmak üzere Fransa'da bulunan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın selamlarını ileterek sözlerine başladı. Başkan Doğan'ın kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiğini vurgulayan Bulut, festivallerin şehre renk kattığını söyledi. Bulut, "Binlerce yıllık tarihiyle dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan İzmit, gördüğünüz üzere artık festivallere ev sahipliği yapıyor. Hazırlıkları tamamlanan ve 11 Temmuz'da başlangıcını Ankara'dan yapacağımız Pişmaniye Festivali'nin bu yıl 4. sünü gerçekleştireceğiz. Onun hemen öncesinde bambaşka bir heyecanla buradayız. İlk kez düzenlediğimiz Altın Pişmaniye Kısa Film Festivali'nin yarı finalinde sizlerle olmaktan çok mutluyuz. Buradaki sanatçılarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Gecenin sonunda Başkan Vekili İbrahim Bulut festivale katılan sanatçılara hediyeler verdi. Renkli görüntülere sahne olan Altın Pişmaniye Kısa Film Festivali'nin final gecesi 15 Temmuz Pazar günü yapılacak. Final gecesinde Çoşkun Sabah sahne alacak.

(UU)

06.07.2012 11: 58: 45

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altın Pişmaniye Film Festivali'nde Yarı Final Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement