Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Atina'da Türkiye'yi Temsil Etti - Son Dakika
Yerel

Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Atina'da Türkiye'yi Temsil Etti

Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Atina\'da Türkiye\'yi Temsil Etti

Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen "Uluslararası Halk Dansları Festivali"nin yıldızı oldu.11 ülkeden 500'e yakın dansçının katıldığı festivale Türkiye'yi temsilen katılan Altındağlı...

05.09.2012 15:58

Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleştirilen "Uluslararası Halk Dansları Festivali"nin yıldızı oldu.

11 ülkeden 500'e yakın dansçının katıldığı festivale Türkiye'yi temsilen katılan Altındağlı dansçılar, sergiledikleri Artvin, Bilecik, Trabzon yöresi halk dansları, Seymen oyunu ve Aşık ile Maşuk gösterileriyle büyük beğeni topladı.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Halk Dansları Festivali", Venezuela, Bulgaristan, Arjantin, Mısır, Filistin, Meksika, Fransa, Portekiz, Yunanistan ve Filipinler'den katılan 500'e yakın dansçıyı bir araya getirdi. Festivale bu yıl Türkiye'yi temsilen katılan Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ise, festivalin en beğenilen ekibi olmayı başardı.

Festivale 36 kişilik bir kafileyle gittiklerini söyleyen Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keskin, diğer ülkelerin topluluklarının Altındağ Belediyesi ekibini çok beğendiğini söyledi. "Ekiplerimiz çok büyük bir başarı göstererek, diğer ülkelerin arasında yıldız gibi parlamayı başardı. Festival sonrasında diğer ülke ekiplerinin bazılarından birlikte çalışmak için teklifler ve işbirliği önerileri aldık. Bu hem bizim hem de ekibimiz için çok sevindirici bir gelişme" diyen Keskin, Altındağlı dansçıların daha büyük başarılara imza atacağına olan inancının tam olduğunu söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altındağ Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Atina'da Türkiye'yi Temsil Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement