Altınsoy'dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Toplantı - Son Dakika
Yerel

Altınsoy'dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Toplantı

Altınsoy\'dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Toplantı

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesi gerçekleştirdiği basın toplantısında, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

23.08.2013 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 2013-2014 eğitim öğretim yılı öncesi gerçekleştirdiği basın toplantısında, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, şube Müdürleri Abdullah Ölmez ve Fevzi Yüksel katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yeni dönemin okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri için 9 Eylül'de, ilkokul ve lise öğrencileri içinse 16 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Yeni eğitim öğretim yılında derslik ihtiyacının karşılanması için yeni okullar yapıldığını açıklayan Altınsoy, merkezde 8, il genelinde 27 okulun yapıldığını belirterek, "315 yeni derslikle okullardaki sıkışıklığı gidereceğiz." dedi. Okullardaki dönüşümlerin tamamlandığı bilgisini veren Altınsoy sözlerine şu şekilde devam etti: "12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili süreci bir yıl yaşadık. Geçen yıl yazılan felaket senaryoları gerçekleşmedi. İl genelinde 140 ilkokul 125 bağımsız ortaokula dönüştü. Hem ilkokul hem ortaokul bir arada 161 okul, 8 kademeli ilkokul, 8 kademeli ortaokul dönüşümleri tamamladık. Manisa il genelinde okulların yüzde 80'ninde tekli eğitim yapılıyor, merkezde ise yüzde 80 ikili öğretim var."

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okuma yazmayı öğrenemeden bir üst sınıfa çıkan 66 aylık öğrenciler için rehabilitasyon çalışması yürüteceklerini de dile getiren Altınsoy, "Bu konuyla ilgili bir rehabilitasyon süreci yaşayacağız. Çocuklardan bu durumda olanlara rencide etmeden ayrı bir program uygulayacağız. Psikolojik rehberlik yapılacak ve eksikleri giderilecek." diye konuştu.

MANİSA'DA 2 BİN 500 ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Manisa'da görev yapan öğretmen sayıları hakkında da bilgi veren Altınsoy, 2 bin 500 öğretmen açığı bulunduğunu kaydederek, "15 bin öğretmen normumuz var, Bakanlığın bize verdiği öğretmen sayısı 12 bin 500.Bu açığı ücretli öğretmenlerle kapatmayı düşünüyoruz." dedi. SBS yerleştirmeleri hakkında bilgi veren Altınsoy, " Manisa'da 20 bin 580 öğrenci 8. sınıftan mezun oldu. 13 bin öğrenci sınavla okullara yerleşti. 8 bin civarı öğrenci sınavsız şekilde okullara yerleşecek. Okullarda 10 bin kontenjan var, açıkta kalan öğrenci olmayacak." şeklinde konuştu.

"ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 90 SERBEST KIYAFETTEN YANA"

Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan pek çok kez konuşulan serbest kıyafet uygulamasının Manisa'da benimsenmediği bilgisini veren Altınsoy, velilerin ekonomik nedenlerden dolayı serbest kıyafet uygulamasını istemediğini söyledi. Altınsoy, "Çoğunluğu formalı çıkacak diye düşünüyoruz. Velilerin çoğu forma istiyor. Her gün çocuklarımızda bir hazırlık yapmak istemiyoruz diyorlar. Öğrencilerin yüzde 90'nı serbest kıyafet istiyor, velilerin de o kadarı forma istiyor. Öğrenciler daha özgür olmak istiyor. Veliler maddi problemlerden dolayı istemiyor." dedi.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Altınsoy, eski Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan 251 Bin Dev Öğrenci projesinin akıbetiyle ilgili sorulan soru üzerine şunları söyledi: " Yeni gelen valimizi bilgilendirdik, şu ana kadar verilen bir talimat yok. Bu projenin bu şekilde devam etmesi zor gözüküyor. Biz öğrencilerimizin özgüven kazanması için değişik projeler yapacağız. Proje sayesinde toplanan 200 bin lira başlamış olan yatırımlar için kullanılacak" - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altınsoy'dan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement