Amasya'da Yeşilay Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Yeşilay Yürüyüşü

Amasya\'da Yeşilay Yürüyüşü

Amasya’da 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

03.03.2014 11:40

Amasya'da 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Sarayüdüzü Kışlası'ndan başlayıp Yavuz Selim Meydanı'nda tamamlanan yürüyüşe Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen, Amasya Üniversitesi Rektörü Profç Dr. Metin Orbay, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, Yeşilay Amasya Şubesi Başkanı Halis Büyükbayraktar, diğer yetkililer, Yeşilay gönüllüleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye'de son yıllarda başta sigara olmak üzere insan sağlığını etkileyen diğer bağımlı maddelere karşı ciddi tedbirler aldığını belirten Vali Çomaktekin, "Bir ülkenin en önemli sermayesi insan sermayesidir. Bu insan sermayesinin içinde de en değerli sermaye gençliktir. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruma adına hepimiz duyarlı olmak ve bu konuda bilinçli olmak adına projeler üretip çalışmalar yapmak zorundayız. Aksi takdirde sağlıklı nesiller maalesef olmaz, bunun acısını da hep beraber çekeriz" dedi.

Yeşilay Şube Başkanı Halis Büyükbayraktar, ilde 12 yıldır çok sayıda faaliyete imza attıklarını anlatırken, Yeşilay'ın önceki dönem genel başkanlığını yapan Muharrem Balcı da yürüyüş sonrası yaptığı değerlendirmede Yeşilay Amasya Şubesi'ni en aktif şubeler arasında olduğunu söyledi.

Engellilerin de destek verdiği yürüyüşte, Amasya'nın 'Şehzadeler Şehri' olduğunu anımsatan iki Yeşilaycı padişah kıyafetleri giyip kortejin önünde yürüdü. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amasya'da Yeşilay Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement