Amatör Futbol Takımına "5 Yıldızlı" Kamp - Son Dakika
Yerel

Amatör Futbol Takımına "5 Yıldızlı" Kamp

Ferdi Akılı - Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Zonguldak Kömürspor, profesyonel futbol liglerindeki bazı takımların bile maddi imkansızlıktan dolayı tercih edemediği 5 yıldızlı otelde hazırlık kampı yapıyor.

15.01.2012 11:20

Ferdi Akılı - Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Zonguldak Kömürspor, profesyonel futbol liglerindeki bazı takımların bile maddi imkansızlıktan dolayı tercih edemediği 5 yıldızlı otelde hazırlık kampı yapıyor.

Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Mehmet Salih Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımlarının sezon öncesi adı "Fenerspor" diye değiştirilen Zonguldakspor'un devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonunun ilk sezon için Zonguldakspor adının kullanılmalarına izin vermemesi nedeniyle Zonguldak Kömürspor olarak yollarına devam ettiklerini anlatan Demir, şunları kaydetti:

"Gönlümüzde 'Zonguldakspor' olan takımımıza 2. ve 3. ligden transferler gerçekleştirerek kadromuzu güçlendirdik. Profesyonel lige yükselmek için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Şu anda oyuncularımız Antalya'da 5 yıldızlı otelde kamp yapıyor. İlk önce kampı ilimizde yapmayı düşündük ancak hava şartları buna elverişli olmayınca Antalya'yı seçtik. Takımımız amatör ligde ama biz beyin olarak profesyonel ligdeyiz. Oyuncularımızın yüzde 80'i de profesyonel ligde oynamış futbolculardır. Antalya'daki kampımız 16 Ocak'ta sona erecek. Takımımızı profesyonel ligde gördüğümüz için oyuncularımızın 5 yıldızlı bir otelde kamp yapmalarını istedik. Zonguldak Kömürspor'un maddi problemi yok."

Demir, profesyonel liglerde mücadele eden bazı takımların maddi sorunlardan kamp bile yapamadığına işaret ederek, "Oyuncularımızın ikinci yarıya beyin olarak iyi hazırlanmasına önem veriyoruz. 5 yıldızlı otelde kamp yapmanın bir maliyeti var. Biz her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Kulübümüzün yönetim kurulunun çoğunluğu madencilik sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarıdır" dedi.

-Zonguldakspor'dan Zonguldak Kömürspor'a-

1945 yılında Kömürspor adıyla Zonguldak'ta kurulan kulüp, 1966 yılında 2. Lig'e alınınca Zonguldakspor ismini alıp, 1973-1974 sezonunda şampiyon olarak Birinci Lig'e (Süper Lig) yükseldi.

Kırmızı-lacivertli takım, 1987-1988 sezonuna kadar mücadele ettiği Birinci Lig'de, 1979-1980'de en başarılı performansını göstererek üçüncü olmasının ardından, güçten düşmeye başlayarak önce 2. Lig'e, 1989'da da 3. Lig'e düştü.

Daha sonraki yıllarda 2. ve 3. lig arasında gidip gelen Zonguldakspor, 2007-2008 futbol sezonunda mücadele ettiği TFF 3. Lig 4. Grup'tan amatör kümeye düştü.

Tarihinde ilk kez amatör kümeye düşen Zonguldakspor, o tarihten itibaren profesyonel lige çıkmayı başaramadı.

Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'e çıkmak için yapılan baraj maçında Demir Madencilik Dilaverspor'a yenilen Zonguldakspor'un yönetimi tarihi bir kararla kulübün adını "Fenerspor" olarak değiştirdi. Fenerspor adıyla Zonguldak Süper Amatör Lig'de mücadele eden kulübün renkleri ise bordo-mavi-beyaz olarak belirlendi.

Bölgesel Amatör Lig'e çıkan Demir Madencilik Dilaverspor ise olağanüstü genel kurula gidip tüzük tadilatı yaparak kulübün ismini Zonguldakspor olarak değiştirdi. Ancak, Futbol Federasyonu bu ismin ilk sezon kullanılmasına izin vermeyince takımın adı Zonguldak Kömürspor oldu.

- ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amatör Futbol Takımına '5 Yıldızlı' Kamp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement