Amerikalı Antrenörden Türk Basketboluna Övgü - Son Dakika
Yerel

Amerikalı Antrenörden Türk Basketboluna Övgü

Amerikalı Antrenörden Türk Basketboluna Övgü

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Basketbol Turları kapsamında Anadolu'yu gezen ABD'li basketbol altyapı antrenörü Chris Dial, Türk basketbolunu övdü Dial: "Son olarak 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin basketbol altyapısının ne kadar güzel işlediğini görmüş olduk. Bu şampiyona çok önemliydi.

26.08.2014 11:28

MÜMİN ALTAŞ - Amerikalı basketbol altyapı antrenörü Chris Dial "Son olarak 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin basketbol altyapısının ne kadar güzel işlediğini görmüş olduk. Bu şampiyona çok önemliydi. Birkaç yıl sonra o takımı daha büyük organizasyonlarda izlemek çok güzel olacak" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Basketbol Turları kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerini gezen ve minik basketbolseverlerle antrenman yapan ABD'li basketbol altyapı antrenörü Chris Dial, Türk basketbolundaki gelişmelerle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Anadolu Basketbol Turları ile uzun zamandır Türkiye Basketbol Federasyonu ile çalıştığını ifade eden Dial, kendisini bu ailenin içinde hissetmeye başladığını belirtti.

Anadolu'yu gezmekten çok zevk aldığını, minik basketbolcularla bir araya gelip onlara tecrübelerini aktarmayı çok önemsediğini anlatan Dial, şunları kaydetti:

"Türkiye bu işi çok güzel yapıyor. Özellikle her bölgeye gidilip orada yeni yetenekleri keşfetmek ve herkesi için işine dahil etmek çok güzel. Gizli yetenekler de böyle çıkar. Avrupa'daki birçok ülke bu tür programlarını sadece merkezi şehirlerde yapar. Türkiye'de ise durum farklı. Bu durum şampiyonlukların çıkmasında çok önemli. Altı yıl öncesiyle bugüne baktığımızda Türk basketbolunda önemli değişiklikler var. Son olarak 18 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin basketbol altyapısının ne kadar güzel işlediğini görmüş olduk. Bu şampiyona çok önemliydi. Birkaç yıl sonra o takımı daha büyük organizasyonlarda izlemek çok güzel olacak."

2014 Dünya Kupası

Dial, Türkiye'nin 2014 Basketbol Dünya Kupası'nda yer almasının çok güzel olduğunu, Türk basketbolseverlerin şampiyonaya renk katacağını dile getirdi.

Şampiyonada Türkiye'nin şansını yüksek gördüğünü anlatan Dial, "Son yapılan bazı dostluk maçlarında takımı önemli eksiklerine rağmen iddialı gördük. ABD'de birçok insan Türkiye'nin iyi bir basket takımının olduğunu biliyor. Altyapıdan gelen, genç yaşta Avrupa Şampiyonası kazanmış basketbolcuları da bu takıma monte ettiğiniz zaman gelecek daha da parlak olacak. Bunu görebiliyorum" ifadelerini kullandı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amerikalı Antrenörden Türk Basketboluna Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement