Antalya Bürosu'nun Bölge Habeleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Habeleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Habeleri (6)

Foto.ANTALYA Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, güneş olarak kabul ettikleri anneler için Anneler Günü'nde güneşi karşıladı.

12.05.2013 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Uğur Dündar'ın AGC ziyaretinden fotolar

===

Anneler için güneşi karşıladılar

ANTALYA Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, güneş olarak kabul ettikleri anneler için Anneler Günü'nde güneşi karşıladı. Al Yazma Anıtı'na sabah gün doğmadan gelen kadınlar, kahvaltılıklarını da yanlarına alarak güneşin doğuşunu bekledi. Güneşin doğuşuyla birlikte kahvaltılarını da anıtın önünde yapan kadınlar, daha sonra yaptıkları açıklamada, şöyle dedi:

"ülkemizde 1955 yılından beri kutlanmaya başlayan Anneler Günü'nü güneşi karşılayarak kutlamaya başladık. Annelerin yetiştirdiği sağduyulu, sağlıklı, ilkeli ve özgüvenli bireyler sağlıklı ve gelişmiş toplumların temelini oluşturur. Annelerimizin emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek bir yaşam biçimini benimsemek hepimize düşen en büyük sorumluluktur."

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kadınların anıt önünde fotosu

===

Kadınlardan ortak kutlama

ISPARTA'da Türk Anneler Derneği, Türk Kadınlar Birliği ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle 'Anneler Günü' kutlandı. Valilik önünde düzenlen törene çok sayıda dernek üyesi kadın katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Türk Anneler Derneği Başkanı Ayla Balcı, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, "Derler ki; Biz annemize sevgimizi sene de bir gün mü göstereceğiz? Ne gerek var böyle güne? Ancak, toplumsal bir kutlama da oluşan coşku ve duygu yoğunluğunu kimse inkar edemez. Başta bayramlarımız olmak üzere, önemli günlerde bir arada olabilmek, değerlerlerimizle ve değerlerimizle bütünleşmemizi sağlayacaktır" diye konuştu.

Buradaki törenin ardından heyet 3 derneğin hizmet vereceği binanın açılış törenine geçti. Dernek binasının açılış törenine Vali Memduh Oğuz, eşi Canan Oğuz ile çok sayıda davetli katıldı. Binanın açılış kurdelesini Vali Oğuz'un eşi Canan Oğuz ve dernek başkanları kesti. Açılışın ardından davetliler dernek binasını gezdi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Kutlama ve açılış

===

Amerikalı turist boğuldu

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan Amerikalı turist Henry Clay Hmith yüzmek için girdiği denizde boğuldu. Mahmutlar Beldesi'nde tatil yapan Amerikalı turist 68 yaşındaki Henry Clay Hmith öğle saatlerinde denize girdi. Bir süre yüzen Hmith, suda çırpınmaya başladı. Sahildeki diğer vatandaşlar tarafından kıyıya çıkartılan Hmith için sağlık ekibi çağrıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılarak Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülen Amerikalı turist yolda yaşamını yitirdi. Savcılık talimatıyla Alanya Belediye Mezarlığı Morgu'na gönderildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Yılın annesi Saliha Bülbül

FİNİKE Yardım Sevenler Derneği, Pergole Restaurant'ta düzenlediği yemekli toplantıyla Anneler Gününü kutladı. Toplantıya katılan çok sayıda Finikeli kadın, solist Zerrin'in söylediği şarkılar eşliğinde eğlendi.

Yılın annesi ise, kas erimesi (MS) hastası iki çocuğuna bakan Saliha Bülbül seçildi. Duygulanan ve gözyaşlarını tutamayan Saliha Bülbül, dernek üyelerine teşekkür etti. Bülbül'e küçük altın ve edilen çeşitli hediyeler verildi.

Programda, içlerine çeşitli gümüş hediyeler konulmuş tulumba tatlıları da satışa sunularak derneğe gelir elde edildi. Dernek Başkanı Miray İmamoğlu, elde edilen gelirle öğrencilere burs vereceklerini söyledi. Toplantıya katılan Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar ve CHP İlçe Başkanı Reşat Eker de kadınların Anneler Günü'nü kutladı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE(DHA)

Foto: Etkinlikten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Habeleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement