Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Afyonkarahisar Müzesi'nin yapımı karşılığında kendisine verilen 8 bin 780 metrekarelik arazi, 17 milyon 618 bin 146 TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

19.02.2013 10:04

Foto: Toplantıdan fotolar

===

Müze arazisi satılıyor

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Afyonkarahisar Müzesi'nin yapımı karşılığında kendisine verilen 8 bin 780 metrekarelik arazi, 17 milyon 618 bin 146 TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Yeni müze binasının inşaatı hızla sürerken, TOKİ, Zafer Mahallesi'nde eski müze binasın üzerinde bulunduğu araziyi satmak için çalışma başlattı. TOKİ tarafından özel bir müzayede firması aracılığıyla yapılacak arazi satışları ilana çıktı.

Türkiye'nin birçok yerindeki arazilerle birlikte Afyonkarahisar Müzesi'nin alanının satışı 28 Şubat'ta İstanbul Yenibosna'da Eskidji'nde gerçekleştirilecek. Afyonkarahisar Müzesi'nin toplam 8 bin 780 metrekarelik arazisi konut, ticaret, sosyo-kültürel özel proje alanı olarak 17 milyon 618 bin 146 TL'den satışa çıkartılacak. Satışta vade avantajları da sunulacak.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Fotosuz

===

Evi yanan ailenin ev sevinci

GAZİPAŞA'nın Korubaşı Köyü'nde Temmuz 2012'de elektrik kontağından çıkan yangın sonucu evi küle dönen 54 yaşındaki Saniye Gültekin yeni evine kavuştu. Tüm eşyalarını kaybeden ve yaşadığı evi kullanılamaz hale gelen Saniye Gültekin'e, Gazipaşa Kaymakamlığı ve Belediyesi el uzattı. Kaymakamlık ve belediye tarafından yapılan katkılarla Gültekin ailesine, yanan evlerinin yerine yeni bir ev yapıldı. Evine taşınan Saniye Gültekin, Kaymakam Muhittin Pamuk ve Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'e teşekkür etti.

Yangında evi tamamen yandıktan sonra çadırda kalmaya başladığını belirten Saniye Gültekin, "Çok şükür Kaymakam ve Belediye Başkanımızın yardımlarıyla yeni evimize kavuştuk. Yangında eşyalarımızın tamamı yandı. Yeni evimizi baştan sona yeniden düzenlemeye çalışıyoruz. İmkanlarımız kısıtlı. Ev yaparken 5-6 bin lira kadar borcumuz kaldı. Bunu ödediğimizde mutlu olacağız" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Saniye Gültekin ve yeni evi, eski yanan evi(arşiv)

===

Velilere aile içi eğitim semineri

KORKUTELİ'nde Avdan ve İmecik köylerinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından '7-19 Yaş Aile Eğitimi Semineri' verildi. Köylerdeki okullarda düzenlenen seminerlere veliler yoğun ilgi gösterdi. HEM'de görevli Maide Dai Zengin tarafından aile içi iletişim, sorumluluk ve disiplin konularında bilgiler verildi.

Seminerde, çocukların doğuştan itibaren yaşına uygun sorumluluklar verilerek hayata hazırlanması gerektiğini vurgulayan Zengin, çocuğun aile için değerli ve önemli olduğunun hissettirilmesinin, onun güven duygusunun gelişmesine yardımcı olacağını belirtti. Seminerinde çocuklarla sağlıklı iletişimin nasıl kurulması gerektiği üzerinde de duran Zengin, velilerden gelen soruları güncel örnekler vererek cevaplandırdı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Seminerden

===

İLKYAR Gazipaşa'da

MİLLİ Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü ile İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) arasında yapılan protokol ile başlatılan, İlköğretim Bölge Okullarına Destek Projesi, Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde gerçekleştirildi. Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Eğitim Bilimci Prof. Dr. Ata Tezbaşaran başkanlığındaki ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe, Gazi, Mersin ve Ankara üniversitelerinden 25'i kadın 45 kişilik heyet, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

İLKYAR heyetini okul Müdürü Hasan Sezer ve öğretmenler karşıladı. Vakıf üyeleri, ilköğretim okulunda bir gün boyunca matematik, fizik, kimya, çocuk edebiyatı, resim, yaratıcı drama, eğitimde motivasyon, müzikli oyunlar, origami ve astronomi etkinliklerini, öğrencilerle paylaştı. Projenin amacını anlatan Prof. Dr. Ata Tezbaşaran, "Projemizi yatılı bölge ilköğretim okullarında gerçekleştiriyoruz. Ancak Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan gelen davet üzerine biz de ekibimizle ilçeye geldik" dedi.

İlköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin eğitimlerini en üst düzeye ulaştırmak coşku ve motivasyon yaratmak istediklerini kaydeden Prof. Dr. Tezbaşaran, "Okumayı sevdirmek, okullarda hem eğitici hem de eğlendirici etkinlikler düzenlemek, öğrencilerin sıkıntı ve mutluluklarını paylaşmak, öğrenci ve öğretmenlerin yaşam boyunca öğrenmeye ve öğretmeye duyacakları isteğin sürekliğine yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

İLKYAR olarak her ay 1 proje ile en az 2 okulda etkinlik düzenlediklerini vurgulayan Prof.Dr. Tezbaşaran, "Gazipaşa'da bulunmaktan mutluyuz" dedi. Vakıf üyeleri, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine, yaş guruplarına göre düzenledikleri etkinlikler ve eğitimlerin yanı sıra öğrencilere de çeşitli hediyeler verirken, okula da kitap setleri hediye etti. Okul Müdürü Hasan Sezer, Milli Eğitim Bakanlığı ve İLKYAR arasındaki protokol ile başlatılan projenin içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğretim görevlisi ve üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Vakıf üyesi öğrenciler deney ve gösteri resimler

===

Yardımsever minik yürekler

DEMRE 80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 1'inci sınıf öğrencileri, lösemi hastası çocuklar için yardım kampanyası düzenledi. 1-C sınıfının öğrencileri, öğretmenleri Berrin Sarıer'in öncülüğünde, 'Sevgi-İyilik-Dayanışma' değerleri kapsamında düzenlenen kampanya kapsamında toplanan kırtasiye malzemesi ve kitapları, kolilere doldurarak Antalya Lösev Vakfı'na gönderildi.

Öğrenciler, lösemili çocukların annelerinin hazırladığı oyuncakları da satarak elde edilen geliri Antalya Lösev Vakfı'na gönderdi. Okul Müdürü Hanife Özdemir, öğrencilerin herkese örnek olacak bir kampanya yaptığını söyledi. Miniklerin kendilerini mahcup ettiğini kaydeden Özdemir, "Bize ders verdiler. Kampanyayı tüm okulumuza yaygınlaştırarak devam edeceğiz. Lösemi tedavisi gören yavrularımıza daha çok katkı sağlamaya çalışacağız" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kampanyadan

===

Girişimci adaylarını belgelerini aldı

SERİK Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle açılan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan girişimci adayları başarı belgelerini Belediye Başkanı Mehmet Habalı'nın elinden aldı. Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen töreninde konuşan Başkan Habalı, kurstan elde edilen bilgileri hayatlarına entegre eden adayların daha başarılı, mutlu olacağını, hayatlarının kolaylaşacağını ve para kazanacağını söyledi.

Dünyanın en zor şeyinin, en büyük hapishanesinin işsizlik olduğunu vurgulayan Başkan Habalı, "İşsizlik dünyanın en büyük işkencesidir. Burada KOSGEB'in verdiği eğitimle kalmayın ve kendinizi yenileyin. Devlet sizlere karşılıksız kredi veriyor. Burada önemli olan sizin ne kadar samimi ve ciddi olduğunuzu göstermeniz. Devlet bu kanaate varınca sizlere destek olur ve bu kredileri alabilirsiniz" dedi. Konuşmasının ardından Başkan Habalı kursiyerlere belgelerini verdi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Törenden

====

Güvercin hırsızı yakalandı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Şükrü K.'ya ait kafesten çaldığı 10 bin TL değerindeki 50 cins güvercini Mersin'de sattığı iddia edilen 38 yaşındaki Mehmet Ç. yakalandı. Olay, Kesikkapı Mahallesi 113 Sokak üzerindeki Şükrü K.'ya ait evde meydana geldi. İddiaya göre evin bahçesinde bulunan kafesteki cins güvercinleri gözüne kestiren Mehmet Ç., gece saatlerinde kafesin kilidini kırdı. Kafesteki 50 taklacı güvercini çuvala dolduran Mehmet Ç. kayıplara karıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Fethiye Asayiş Büro Amirliği ekipleri Mehmet Ç.'nin peşine düştü. 10 bin TL değerindeki 50 güvercini Mersin'de sattığı tespit edilen şüpheli, polis ekipleri tarafından Fethiye'ye dönüşünde yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet Ç. Fethiye Adliyesi'ne sevk edildi. Mehmet Ç.'nin adliyedeki sorgusu sürüyor.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Mehmet Ç.'nin fotoğrafı

===

Köylülere şiddet semineri

ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı tarafından Elmalı'da kadın ve çocuklara ailenin korunması, şiddetin önlenmesi konularında eğitim semineri verildi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, Akçay Beldesi'nde kadınlara ve erkeklere Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında 'Kadın erkek eşitliği' ile 'Kadına şiddet' konuları hakkında bilgiler verildi. Akçay beldesindeki vatandaşlara internet kullanımı, aile içi şiddetin önlenmesi, kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar ile ilgili broşür dağıtıldı.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Seminerden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement