Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Bedesten Çarşı'da düzenlediği basın toplantısında, CHP İl Başkanı Süleyman Erman'ın çarşının yapımıyla ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi.

12.04.2013 09:36

Foto: Sergiden

===

Başkan Akkaya'dan sert tepki

BURDUR Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Bedesten Çarşı'da düzenlediği basın toplantısında, CHP İl Başkanı Süleyman Erman'ın çarşının yapımıyla ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi. Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ekici, Merkez İlçe Başkanı Ali Çoban, Kadın Kolları Başkanı Aysun Çetiner, Belediye Meclis Üyeleri'nin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Akkaya, "Belediye Meclisi'nde Denetim Komisyonu raporu sanki ortada bir haksızlık, hukuksuzluk varmış gibi takdim edildi. Bunu dehşetle karşıladım. Bizim korktuğumuz, çekindiğimiz hiç bir şey yok" dedi.

Halkın emanetini kuruşu kuruşuna nasıl halkın yararına kullanabilmenin peşinde olduklarını anlatan Başkan Akkaya, "Bunun için geceli gündüzlü çalışarak eserlere eser katmak için mücadele veriyoruz. Halkımız yapılan hizmetleri görüyor. Bizden önceki 20 sene ne yapıldığı, bizim 2004'ten bu yana neler yaptığımızı halk görüyor. Ne yazık ki CHP'li yöneticiler 2004 ve 2009'da uğradıkları hezimeti bir türlü hazmedemedi" dedi. Başkan Akkaya, Bedesten Çarşısı'nın yapımı sırada Belediye'nin zarara uğratıldığı iddiaları için "Halkı zarara sokmaya çalışanların Allah belasını versin" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Basın toplantısından

===

Polis için boyama şenliği düzenlendi

DEMRE Özel Anka İlköğretim Okulu, Polis Haftası kapsamında boyama şenliği düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, ilçedeki 236 anasınıfı öğrencisi katıldı. Etkinliğe, Demre Emniyet Müdürü Soner Yalım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, emniyet personeli ve öğretmenler katıldı. 'Çocuk Gözüyle Polis' konulu boyama şenliğinde, öğrenciler gruplar halinde pastel boyayla polis konulu resimler yaptı.

Her grup, kendilerine verilen 20 dakikada polis konulu resimler yaptı. Resimler bir komisyon tarafından değerlendirildi. İlk 10'a giren resimlerin sahiplerin çeşitli hediyeler verildi. Polis memurları ise tüm öğrencilere çikolata dağıttı. Günün sürprizini ise Anka İlköğretim Kurumu Anasınıfı öğrencileri yaptı. Minik öğrenciler, öğretmenleri Nurgül Akyüz eşliğinde yaptıkları pastel boya bir tabloyu, Demre Emniyet Müdürü Soner Yalım'a hediye etti.

Boyama şenliğinde birinciliği Yunus Emre İlköğretim Kurumu Anasınıfı'ndan Gülsüm Nehir Alkan, ikinciliği Ayşe Öğretmen Anaokulu'ndan İlkay Yatkın, üçüncülüğü ise Hacımusaoğlu Anaokulu'ndan Nazemin Arzin elde etti. Etkinlikte konuşan Anka İlköğretim Okulu Müdürü Emin Değirmencioğlu, öğrencilerin gözünden polisi anlatmak istediklerini söyledi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Pegasus'tan Afyon hassasiyeti

TÜRKİYE'nin ilk bölgesel havalimanı konumundaki Zafer Havalimanı'nda bilet krizi çıktı. Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine hitap eden havalimanına sefer düzenleyen havayolları firmalarının bilet satışlarında 'Zafer Havalimanı-Kütahya' ibaresini koyması, Afyonkarahisar'dan tepkiye neden oldu. Gelen tepkiler üzerine Pegasus Havayolları, bilet satış sistemi 'Zafer/Kütahya-Afyon' olarak değiştirdi. Afyonkarahisarlılar şimdi aynı uygulamayı Türk Hava Yolları'nın da yapmasını istiyor.

Onur BAYRAM/AFYONKARHİSAR, (DHA)

Foto: Pegasus internet sitesinden foto ve arşivden Zafer Havalimanı fotoları

===

Atık tesisi yasalara uygun

ÇEVRE ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şubesi'nin Fethiye Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama tesisinde yapmış olduğu denetim raporu açıklandı. Raporda, tesisin teknik kurallara uygun çalıştırıldığı belirtildi. Yakacık Köyü sakinlerinin kokudan şikayet ederek eylem yapmasının ardından Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şubesi ilgilileri tesiste denetleme yaptı. Denetim ardından hazırlanana raporda, tesisin teknik kurallara uygun çalıştığı saptandı.

Denetim raporunda tesisin, en yakın yerleşim yeri olan Yakacık Köyü'ne 4 kilometre, Fethiye-Antalya Karayolu'na ise 1 kilometre uzaklıkta tamamı ormanlık alanda olduğu belirtildi. 2007 yılında devreye giren depone alanının 2025 yılına kadar hizmet verecek tesisin işletme verilerine göre ise 2027 yılına göre hizmet verebilecek şekilde inşa edildiği kaydedildi.

Raporda, 2012 yılında tesiste, 67 bin ton evsel atık, 6574 ton arıtma çamuru toplandığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Behçet Saatcı, gelen her türlü şikayeti değerlendirdiklerini kaydetti. Kendilerinin de eksiklerinin olabileceğini vurgulayan Başkan Saatcı, bu tip uyarıların tesisin daha düzenli işletilmesine katkı koyduğunu söyledi.

Yapıcı eleştirilere her zaman açık olduklarını kaydeden Başkan Saatcı, "Çöpte elbette bir koku olacak bunu engellemeniz mümkün değil. Ancak belli dönemlerde özellikle sıkıştırma ve üzerine toprak serilme işi planlı ve disiplinli bir şekilde yapılmadığı takdirde koku etrafı rahatsız edecek noktaya gelmiş olabilir. O zamanlarda kokuyu önlememiz mümkün değil. Burada bir yakma sistemi kurabilirsek, o zaman bu problem ortadan kalktığı gibi çöpten enerji de üretiriz" diye konuştu.

FETHİYE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Fethiye'de dev AVM

FETHİYE Belediyesi tarafından 22 bin metrekarelik alana sahip eski toptancı halinin yerine yapılması planlanan alışveriş merkezi ve yaşam alanı ihalesini, 37 milyon 500 bin TL teklif veren Eroğlu Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş grubu kazandı. Fethiye Belediyesi tarafından, ülke genelinde 109 projenin katıldığı yarışma ile seçilen Alışveriş ve Yaşam Merkezi Projesi'nde sona gelindi. 22 bin 823 metrekarelik arsa üzerine 42 bin 41 metrekare inşaat alanına yapılacak proje için üçüncü kez ihaleye çıkıldı.

Projenin, 28 yıllık kiralama bedeli dahil toplam tahmini fiyatı 78 milyon 671 bin 615 lira olarak belirlendi. Yapım işinin geçici teminatı 2 milyon 360 bin 148 lira 50 kuruş olarak tespit edildi. Daha önceki 2 ihaleye katılım olmazken, son ihaleyi tek firma olarak katılan Eroğlu Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş grubu kazandı. 30 yıllığına 37 milyon 500 bin TL teklifte bulunarak ihaleyi kazanan firmanın, yaşam merkezini bir yıl içerisinde bitirip, hizmete sokması bekleniyor.

Yap işlet devret modeli ile yapılacak 30 yıllık proje, belediyeye yıllık 1 milyon 250 bin TL para kazandıracak. İhalenin kesinleşip, sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte AVYM işletmeye açılmadan dahi yıllık ihale bedeli belediyeye ödenmeye başlanacak. Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ihaleye bir firmanın katıldığını söyledi.

Dosyayı incelemeye başladıklarını kaydeden Başkan Saatcı, "Daha ihaleyi onaylamadık. Bekleme süresi var, o süre içerisinde bakacağız. Sürece göre değerlendirme yapacağız. 30 yıllık, yap işlet devret modeli ile yapılacak. Yıllık, belediyemize geliri 1 milyon 250 bin TL, bu proje aynı zamanda Fethiye'nin inşaat sektörüne de büyük katkı sağlayacak" dedi.

FETHİYE, (DHA)

Foto: İhaleden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement