Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne bu yıl 18'inci düzenlenecek 'Beymelek Karabibik Bahar Şenlikleri', 23 Mayıs- 11 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

22.05.2013 10:56

Foto: Ödül töreninden

===

Karabibik Bahar Şenlikleri başlıyor

ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne bu yıl 18'inci düzenlenecek 'Beymelek Karabibik Bahar Şenlikleri', 23 Mayıs- 11 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Adını, 1890'lı yıllarda Beymelek'te Nabizade Nazım tarafından yazılan ilk realist köy romanı Karabibik'ten alan şenlikler, daha çok kültür ve spor ağırlıklı yapılıyor. 23 Mayıs'ta şenlik çarşısının ve lunaparkın açılışıyla başlayacak şenlikler kapsamında, 31 Mayıs'ta Karabibik Kültür Salonu'nda Hacımusaoğlu Anaokulu'nun yılsonu gecesi yapılacak.

4 Haziran'da Karabibik Kültür Salonu'nda Kazım Güçlü'nün yazdığı 'Tıngır Mıngır Ülke' adlı çocuk oyununun sergileneceği şenlikler, 6 Haziran'da Karabibik adlı tiyatro oyunu yerel oyuncular tarafından sahnelenecek. Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürü Selim Gürata'nın yönettiği oyun ilk kez sahnelenecek. 7 Haziran'da Anakaralı Ayşe'nin konser vereceği şenliklerde, 9 Haziran'da Karabibik Halı Saha Futbol Turnuvası'nın finali yapılacak.

Şenlikler, 11 Haziran'da Ayşe Öğretmen Anaokulu'nun gecesiyle sona erecek. Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Karabibik Bahar Şenlikleri'nin Türkiye'de sanat ve kültür ağırlıklı uzun süre devam eden ender şenliklerden olduğunu söyledi. Şenlikler kapsamında, Karabibik romanın tiyatro oyunu olarak sahneleneceğini vurgulayan Başkan Güngör, "Oyunda tamamen yerel oyuncular oynayacak. Tüm bölge halkını izlemeye bekliyoruz" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Tiyatro topluluğu ve Belediye Başkanı Osman Güngör

===

Likya Parkı nefes aldıracak

KAŞ Belediyesi tarafından yaptırılacak Likya Parkı'nın inşasına başlandı. Kaş Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen halk konutları alanına yapılacak park, 256 bin TL'ye mal olacak. Kaş'taki ilk park olma özelliğini taşıyacak olan Likya Parkı, toplam 5 bin metrekarelik alana inşa edilecek. Alt yapısı tamamlanan park, 2 ay içinde tamamlanarak hizmete açılacak.

İçinde, spor tesisi, jimnastik alanı, çocuk oyun alanı, basketbol sahası, yürüyüş yolları, oturma alanları bulunacak parkta, 70 araçlık otopark bulunacak. Parkta aydınlatma sitemi de bulunacağını kaydeden Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, "İlçe merkezinde vatandaşımızın denizi seyrederek vakit geçireceği, nefes alacağı, çocukların ve gençlerin spor yapacağı güzel bir mekan olacak. Kaş'ta, ilk kez bu çapta bir park yapılacak" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Park çalışması

===

Emeklilere özel indirim

TÜRKİYE Emekliler Derneği Antalya Şubesi ve Sandıklı Belediyesi arasında imzalana protokolle, dernek üyeleri Hüdai Kaplıcaları'ndan indirimli yaralanacak. Belediye Başkanı İsmail Elibol'u makamında ziyaret eden Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şubesi Başkanı İbrahim Tezcan ve yönetim kurulu üyeleri, imzalanan protokolle Antalya'daki emeklilerin termal tatillerini Sandıklı'da yapacağını söyledi.

Dünyaca ünlü çamur banyoları ve şifalı sularıyla Hüdai Kaplıcası'nın marka olduğunu anlatan Tezcan, "Antalya'da özellikle Afyonkarahisarlı birçok üyemiz var. Dernek üyelerimiz bu protokolle Sandıklı'yı tercih edeceklerdir. Emeklilere sahip çıktığı ve bizlere bu olanağı sağladığı için Belediye Başkanı İsmail Elibol'a teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Elibol ise emeklilerin aldıkları maaşla zor geçindiğini vurguladı. Ülkenin taşında, toprağında emeklilerin alın terinin olduğunu kaydeden Başkan Elibol, "Onlar için ne yapsak az. Onların termal imkanlardan yararlanması için indirim protokolü imzaladık. Afyonkarahisar ve Isparta'dan sonra Antalyalı emeklileri de kaplıcamızdan ağırlamak istiyoruz" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Protokolden,

===

Halı sergisi açıldı

SANDIKLI İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Reşadiye Köyü'nde halı sergisi açıldı. HEM kurslarına devam eden kursiyerler tarafından yapılan halıların sergilendiği sergi, Sandıklı Kaymakamı Ali Candan tarafından açıldı. Açılışta konuşan HEM Müdürü Mehmet Aycan, özellikle kadınlara yönelik kurslar açtıklarını, hedeflerinin kadınları istihdama dahil etmek olduğunu söyledi. 1 Eylül 2012'den bu yana 86 meslek edindirme ve 153 sosyal-kültürel kurs açtıklarını kaydeden Aycan, 4 bin 597 kişinin bu kurslara katıldığını vurguladı.

Halı dokuma kursu için yerel bir dokuma firmasıyla protokol yaptıklarını anlatan Aycan, açılan 3 kursta 48 kursiyerin eğitim aldığını belirtti. Aycan, kursiyerlerin dokudukları 80 halı karşılığında 60 bin TL gelir elde ederek aile bütçelerine katkıda bulunduğunu söyledi. Kaymakam Candan ise nitelikli insan yetiştirme konusunda HEM'in açtığı kursların öneminin büyük olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından kursiyerlere başarı belgeleri verildi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Halı sergisi - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement