Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Beraberindekilerle birlikte ekmek ve unlu mamüller üretim alanlarını gezen AK Parti yönetimi, üretim aşamalarını yerinde gördü.

22.10.2012 14:19

Foto: Toplantıdan foto

===

Beraberindekilerle birlikte ekmek ve unlu mamüller üretim alanlarını gezen AK Parti yönetimi, üretim aşamalarını yerinde gördü. Başkan Köse, işletme sahibi Fatih Nükte'yi tebrik ederek, "Böylesine hijyenik bir ortamda, sağlıklı koşullarda, her ailenin evine ekmeğin girmesini sağlıyorsunuz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Fabrikayı gezdikten sonra İl Başkanı Mustafa Köse ve il yönetim kurulu üyeleri işletmeci Fatih Nükte ve yetkililerle birlikte sohbet edip kahvaltı yaptı. Halk Ekmek Fabrikası'nda 120 ürün çeşidinin sağlıklı koşullarda 45 bin kişiye ulaşmasını sağlayan 7'si mühendis olmak üzere 175 çalışıyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

'Büyükşehir Yasası'na hayır'

TBMM Başkanlığı'na gönderilen ve 27 ilde 1023 beldenin kapatılmasını ön gören Büyükşehir Yasası Tasarısı'na karşı Kaş'ın Kalkan, Kınık, Ova, Yeşilköy ve Gömbe beldeleri şile Demre'nin Beymelek Beldesi ile Kumluca'nın Beykonak, Mavikent ve Adrasan beldelerinde referandum yapıldı. CHP tarafından yapılan referandumda belde sakinleri yasaya karşı çıktı.

CHP'li Belediye Başkanı'nın yönettiği Kaş'ın Kalkan Beldesi'nde yapılan halk oylamasında 1349 seçmen oy kullandı. 1322 seçmen kapatılmaya 'hayır' derken, 22 seçmen 'evet' dedi. 2 oy ise geçersiz sayıldı. AK Parti'li Belediye Başkanı'nın yönettiği Kınık Beldesi'nde ise 1560 seçmen oy kullandı. 1555 seçmen 'hayır' derken, 5 seçmen 'evet' dedi. DP'li Belediye Başkanı'nın yönettiği Ova Beldesi'nde ise 1002 seçmen 'hayır' oyu kullanırken, 2 seçmen 'evet' dedi.

KUMLUCA HAYIR DEDİ

Kumluca'nda ise halk oylamasında 'hayır' oyu çıktı. 2269 kişinin oy kullandığı MHP'li Belediye Başkanı'nın yönettiği Beykonak'ta 2193 'hayır' oyu çıkarken, 65 evet oyu çıktı. 11 oy ise geçersiz sayıldı. AK Partili Belediye Başkanı'nın yönettiği Mavikent'ise 1726 seçmenden 1685'i hayır oyu kullanırken, 32 evet oyu kullanıldı. 9 oy da geçersiz sayıldı. Yine Ak Partili Belediye Başkanı tarafından yönetilen Adrasan'da ise 734 seçmen de 698'i hayır derken, sandıktan 32 evet oyu çıktı. 4 oy ise geçersiz çıktı.

ANKARA'NIN DUYMASINI İSTİYORUZ

Kaş CHP İlçe Başkanı Süleyman Özer, 'Kaş'taki tüm belde belediye başkanları belediyelerin önünde halk oylaması yapılmasına itiraz etmedi. Kalkan, Ova ve Gömbe belde belediyelerinin başkanları oy kullandı. Kınık ve Yeşilköy belediye başkanları ise sağlık nedeniyle katılmadı. 5 beldede de katılım oranı yüzde 50'yi geçti. Halkımız, yüzde yüzlere yakın belediyelerin kapatılmasına 'hayır' dedi. Ankara'nın bu sese kulak vermesini bekliyoruz" dedi.

BELEDİYE İZİN VERMEDİ

Demre CHP İlçe Başkanı Zühre Doğan ise "Beymelek Belediyesi, hoparlörden duyuru yapmamıza ve belediye önüne sandık koymamıza izin vermedi. Telefonla ulaşabildiğimiz ve konuya basından duyan duyarlı vatandaşlarımız oy kullanmaya geldi. Büyük çoğunlukla belediyelerinin kapatılmasına hayır oyu kullandı. Bu sese kulak verilmesini istiyoruz" diye konuştu. CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık ise belde belediyelerin kapatılmasının demokrasiyle bağdaşır bir yanının olmadığını söyledi.

Ahmet ACAR-Ekrem KARAMAN/DEMRE-KUMLUCA, (DHA)

Foto: Oy kullanma işlemi

====

Çalılık yangını korkuttu

KORKUTELİ'nde yerleşim yerlerinin bulunduğu çalılık alanda çıkan yangın, ekiplerin kısa sürede müdahalesi sonucu söndürüldü. İlçe merkezi girişindeki Karaağaçlı mevkiindeki çalılık alanda, yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine Korkuteli Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri geldi.

Yerleşim yerlerine yaklaşık 20 metre mesafedeki alanda çıkan yangına arazöz ve itfaiye araçlarıyla kısa sürede müdahale edildi. Polis ekipleri ve vatandaşlarda yangını söndürmek için çaba gösterdi. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrası yangın yerleşim alanına sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Korkuteli Orman İşletme Müdür Sezai Akbulut, ekipleri yönlendirdi. Akbulut, yangının yerleşim yerlerine zarar vermeden söndürüldüğünü söyledi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Söndürme çalışmaları

===

Sokak satıcılarına darbe

KUMLUCA'da emniyet ekiplerinin sokak satıcılarına yönelik yaptığı operasyonda 'uyuşturucu madde ticareti' yaptıkları ileri sürülen 11 kişi gözaltına alındı. Kumluca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, okul çevrelerinde öğrencilere esrar sattıkları iddia edilen kişilere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda kapsamında 2 kilo esrar ele geçirilirken, gözaltına alınan A.D. (27), A.S. (21) E.K. (21), M.İ. (22), M.A. (20), A.T. (23), M.F.E. (25), K.Y. (30), E.S. (20), K.U. (22) ve A.K.Ö. (20), emniyetteki sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildi. Uyuşturucuyu özellikle öğrencilere sattıkları ileri sürülen zanlıların savcılıktaki sorgusu sürüyor.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Şüphelilerden foto

===

Kurt yerine kendisini vurdu

GAZİPAŞA'da koyun sürüsüne doğru yönelen kurda ateş açmak isteyen çoban, yanlışlıkla kendini vurdu.

Olay, önceki gün akşam saatlerinde Ekinçalı Yaylası'nda meydana geldi. Hayvanlarını otlatan çoban 74 yaşındaki Hasan Kızmaz, arazide gördüğü kurda ateş etmek isterken kendini vurdu. Sol eli parçalanarak yaralanan Kızmaz, gece karanlığında bağırarak yardım istedi.

Tesadüfen yoldan geçen bir araçtaki vatandaşlar tarafından fark edilen yaralı Hasan Kızmaz, otomobille Gazipaşa Devlet Hastanesine götürülmek üzere yola çıkarıldı. Yolda ambulansa alınan Hasan Kızmaz, kaldırıldığı Gazipaşa Devlet Hastanesinde tedaviye alındı. Kızmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Yaralıdan

===

Kamyonet kanala uçtu

KUMLUCA'da dün saat 08.30 sıralarında 51 yaşındaki Cemal Uçtu'nun kullandığı kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu su kanalına uçtu. İlçe merkezine seyreden Cemal Uçtu'nun kullandığı 07 VCK 26 plakalı kamyonet, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu DSİ' ye ait sulama kanalına uçtu.

Sulama kanalındaki su seviyesinin düşük olması olası bir faciayı önlerken, Cemal Uçtu, çeşitli yerlerinden yaralandı. Haber verilmesi üzerine gelen kurtarma ekipler, tarafından kamyonetten çıkarılan Uçtu, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Kumluca Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Yaralı ve kamyonetten foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement