Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Barosu Alanya Temsilciliği'ne avukat Osman Doğan seçildi.

16.11.2012 15:10

Foto: Çalışmalardan ve ziyaretten foto

===

Alanya'da baro temsilcisi seçildi

ANTALYA Barosu Alanya Temsilciliği'ne avukat Osman Doğan seçildi. Alanya Baro Temsilciğini 4 yıldır sürdüren Mutlu Özkaya'nın Antalya Barosu Yönetim Kurulu'na seçilmesinin ardından, temsilcilik için seçime gidildi. Alanya Adliyesi Baro Odası'nda yapılan seçimde, 3 aday yarıştı. Avukatlar Osman Doğan, Derya Yücel Soysal ve Ali Uysal'ın aday olduğu seçimde, baro üyesi 284 avukattan 250'si oy kullandı.

Sandık başına giden avukatlardan 88'inin oyunu alan Osman Doğan Antalya Barosu Alanya Temsilcisi seçildi. Diğer adaylar Derya Yücel Soysal 87, Ali Uysal 73 oy alırken 2 oy geçersiz sayıldı. Seçimlerin kırgınlığa neden olmadan geçtiğini belirten Doğan, meslektaşlarına teşekkür ederek seçim sonunda tebrikleri kabul etti. Doğan, mesleğe ve meslektaşlarına hizmet etmek için başkan olduğunu dile getirdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Adayların fotosu- Osman Doğan oy kullanırken

===

Sendika başkanı teşekkür için geldi

BELEDİYE İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile yönetim kurulu üyeleri ve Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti. Genel Başkan Yurdakul, Başkan Günaydın'a daima sahada olması nedeniyle teşekkür etti. Başkan Yurdakul, "İşçilerimizin başında bir çavuş, onbaşı gibi olmanız bizleri gururlandırdı. Bu sizin işçilere olan duyarlılığınız, hoşgörünüz ve saygınızı gösteriyor. Bu duyarlılığınız bizim için bir onurdur" dedi.

'Huzursuzluk olan yerde hizmet olmaz' diyen Genel Başkan Yurdakul, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın bunu kaldırdığını ve belediyeyi bir aile şekline dönüştürdüğünü söyledi. Kendilerine yakınlık gösteren herkese yakın durduklarını anlatan Başkan Yurdakul, "Çalışanlar adına size destek olacağız. Çalışanlar olarak sizin adınıza destek isteyeceğiz. Bunu zaman içerisinde işçilerimize anlatacağız. Sizin gibilerin siyaset içerisinde kaybolmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise işçilerin haklarını alın terleri kurumadan vermek için çalıştıklarını ve bunun görülmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt'a da teşekkür eden Başkan Günaydın, "İşçilerimiz çalışacak, alın terini akıtacak. Bizlerde bu alın terlerinin karşılığını fazlasıyla vermeye çalışıyoruz. Ben de bir işçi gibi arkadaşlarımızla birlikte çalışıyorum. Çalışıyoruz, üretiyoruz, kazanıyoruz ve ödüyoruz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Motosikletin çarptığı öğrenci yaralandı

KORKUTELİ'ne bağlı Kızılaliler Köyü'nde sabah saatlerinde okul servisi alanında toplanan öğrenciler, kendi aralarında top oynarken, top yolun karşısına geçti. Topu almak isteyen Kızılcadağ İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Ramazan Göçer'e, yolun karşısına geçtiği sırada 19 yaşındaki Kemal Çopkur'un kullandığı plakasız motosiklet çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan Ramazan Göçer, öğretmenler tarafından Korkuteli Özel Medi Yaşam Hastanesi'ne götürüldü. Çeşitli yerlerinden ağır yaralanan Ramazan Göçer, buradaki tedavisinin ardından ambulans helikopterle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kazadan yara almadan kurtulan Kemal Çopkur, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: İlkokul 1 sınıf öğrencisi Ramazan Göçer'in hava ambulansı ile Antalya'ya sevk edilirken

===

GÜNLÜ

Figaro'nun düğünü var

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) Kasım ayında sahneye koyduğu eserler arasında yer alan 'Figaro'nun Düğünü', bugün (Cumartesi) izlenebilecek. Rus rejisör Alexander Titel'in günümüze uyarlayarak daha da eğlenceli hale getirdiği, ünlü besteci Mozart'ın bu komik operası, iki perde olarak sahnelenecek. Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de operaseverlerle buluşacak olan eser, klasik sahnelerin dışında sanatçıların özel kostümlerle defile yaptığı ilginç görüntülerle de izleyiciyi eserin içerisine çekmeyi başaracak.

ANTDOB sanatçılarının olağanüstü performansıyla sahnelenecek opera eserinde, orkestrayı İtalyan Şef Gaetano Soliman yönetecek. Gecede Aslı Ayan 'Susanna', Ebru Kaptan 'Cherubino', Medine Tuganova 'Marcelina' rolünde izleyici karşısına çıkacak. Figaro'yu Umut Tarık Akça, Kont Almavia'yı Serhat Konukman, Kontes'i de Nurdan K. Aydın canlandıracak. Eserde Engin Suna 'Bartolo', Devrim Demirel 'Basilio', Metin Yakar 'Don Curzio', Heyecan Gizem Ceylan 'Barbarina', Taner Ölçen de 'Antonio' rollerini üstlendi.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Oyundan sahne görüntüsü

===

Kansere yenik düştü

ANTALYA'nın tanınmış simalarından Aynur Karagözoğlu, kan kanserine yenik düştü. 10 gün önce ilik nakli yapılan ve hastanede gözetim altında tutulan 48 yaşındaki Karagözoğlu, önceki gün akşam yaşama veda etti. Cen Ajans sahibi Ayla Çekiç'in ablası olan Karagözoğlu'nun cenaze törenine ailesi, yakın arkadaşları katıldı.

Muratpaşa Camii'ndeki törende, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, iş ve medya dünyasının tanınmış isimleri de yer aldı. Taziyeleri kabul eden Ayla Çekiç, gözyaşlarını tutamadı. Kılınan namazın ardından Karagözoğlu'nun cenazesi, Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Uzun süredir kan kanseriyle mücadele eden Karagözoğlu'na, 10 gün önce ilik nakli yapıldığı belirtildi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Cenazeden fotolar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement