Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Toplantı genel, Başkan Köse portre.

03.05.2013 14:31

Foto: Toplantı genel, Başkan Köse portre.

===

'Dünya'nın 8'inci Harikası Benim Şehrimde'

AVRUPA Birliği Comenius Projesi kapsamında Kepez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin konuğu olarak Antalya'ya gelen çeşitli ülkelerden öğrenciler, Finike'de tarihi ve turistik yerleri gezdi. Okul Müdürü İbrahim Duran'ın eşlik ettiği öğrenci ve öğretmenlerin onuruna Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu akşam yemeği verdi.

Yeşilyurt Beldesi'nde bir restoranda verilen yemekte konuşan Okul Müdürü İbrahim Duran, 'Dünyanın 8'inci Harikası Avrupa'da Benim Şehrimde' adlı proje kapsamında İspanya, İtalya, İrlanda ve Polonya'dan okullarla ortak proje yürüttüklerini kaydetti. Proje kapsamında bu ülkelerden 19 öğrenci ve 14 öğretmenin Antalya'ya geldiğini anlatan Duran, il ziyaretlerinin yanı sıra Demre, Kekova, Finike ve Aspendos'da turistik gezi düzenlediklerini söyledi.

Finike'de gerçekleştirilen ziyaretler sırasında gösterdiği ilgi nedeniyle Başkan Dülgeroğlu'na da teşekkür eden Duran, "Finike'de 11 yıl okul müdürlüğü yaptım. Başkan Dülgeroğlu'nun, Finike Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi'nde görev yaptığım o dönemlerde okulumuza her zaman katkıları oldu. Bu ziyaretimizde de büyük ilgi gösterdi. Bizi ve yabancı konuklarımızı ağırlamasının yansıra gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Akşam yemeği sırasında çekilen fotolar

===

Jandarmadan sigara operasyonu

MANAVGAT İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan iki operasyonda toplam 4 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Doğu illerinden gelen yolcu otobüsünde gümrük kaçağı sigara geleceği ihbarı alan jandarma ekipleri Kızılağaç mevkiinde bir yolcu otobüsünde arama yaptı. Aramada çantalarda 2 bin 962 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili H.A, H.S, M.M, M.G, N.S. gözaltına alındı.

Çolaklı Beldesi'nde bir yolcu otobüsünde yapılan aramada ise 1028 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili M.Ş, İ.K, A.Ç, A.M, O.G. göz altına alındı. Ele geçirilen sigaralar Antalya Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne teslim edilirken adliyeye sevk edilen 10 şüpheli serbest bırakıldı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ele geçirilen sigaralar

===

Jandarmadan kokain operasyonu

SERİK'te jandarma ekipleri operasyonda 200 gram kokain ele geçirdi. İhbar üzerine Abdurrahmanlar Beldesi'nde bir kahvehaneye baskın yapan jandarma ekipleri, 25 yaşındaki V.U.'nin yanında taşıdığı poşetler içerisinde piyasa değeri 55 bin TL olan 200 gram kokain ele geçirdi. Gebiz Jandarma Karakol ekipleri, V.U.'yu gözaltına aldı. Sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan V.U. tutuklandı

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Kokainden

===

Kadın hırsızlar polisten kaçamadı

ISPARTA'da iki evden ziynet eşyası çaldıkları tespit edilen 3 kadın, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gülevler Mahallesi'nde Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık bürosu ekipleri iki ayrı evden hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Mahallede arama yapan ekipler, Z.A, M.Ö ve T.M adlı kadınları gözaltına aldı. Bölgede arama yapan ekipler, şüphelilerin kaçarken attıkları çorap içinde 15 bin lira değerindeki ziynet eşyasını ve 800 lirayı da bularak sahiplerine teslim etti. Şüpheliler polisteki sorgusunun ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz

===

Afyon'un iş dünyası sandık başında

AFYONKARAHİSAR Ticaret ve Sanayi Odası'nın ATSO) 3 bin 253 üyesi, 153 meslek komitesi üyesi ile 63 meclis üyesini seçmek için 4 Mayıs'ta sandık başına gidecek. ATSO'nun yeni hizmet binasında yapılacak seçimde, oy verme işlemi saat 09.00'da başlayacak ve 17.00'de sonra erecek. Gizli oy ve açık tasnif, sayım, döküm esaslarına göre yapılacak seçimde oluşacak meclis, gelecek hafta yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanı ile diğer yetkili organları belirleyecek.

Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan seçmen listeleri, 18-19-22 Nisan 2013 tarihlerinde, ATSO'nun binasında askıya çıkarıldı. Yapılan itirazların değerlendirilip, listelerin kesinleşmesinden sonra nefesler tutuldu. Üyeler yeni meclisi belirlemek için sandık başına gidecek. ATSO'nun geçmiş yıllarda yapılan seçimlerine oranla, daha çekişmeli bir ortamda gidilen seçimler, İl Seçim Kurulu'nun nezaretinde gerçekleştirilecek.

Şirket temsilcileri daha önceden aldıkları yetki belgeleriyle oy kullanabilirlerken, şahıs işletmeleri T.C. kimlik numaralarıyla oy kullanma işlemini gerçekleştirebilecek. ATSO Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy, seçimler sonrasında sonuçlara itiraz olmazsa, ATSO'nun yeni meclisinin önümüzdeki perşembe günü toplanabileceği kaydetti.

Yeni oluşturulacak olan meclis, kendi arasında yönetim kurulunu belirleyecek. Yönetim kurulu ise Yönetim Kurulu Başkanı'nı kendi arasında seçecek. Ayrıca meclis tarafından disiplin kurulu ve diğer komisyon üyeleri de belirlenecek. ATSO seçimlerinde yeni meclisi oluşturmak için 27 meslek grubundaki üyeler oy kullanacak.

Sezer KÜÇÜKKURT/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Fotosuz

===

Alanya'da karma sergi

ALANYA Kültür Merkezi'nde (AKM), Halk Eğitim Müdürlüğü'nün (HEM) açtığı resim kurslarına devam eden kursiyerlerin yaptığı 150 resim ve taş boyama eserin yer aldığı sergi açıldı. 2003 yılından bu yana açılan resim kurslarında yapılan tabloların bir kısmı AKM'de sergilenemeye başladı. HEM Müdürü Mustafa Coşkunsu tarafından açılan sergideki eserler 25 ile 250 lira arasında satışa sunuldu. Eserlerden elde edilen gelir, 18 eser sahibine verilecek. Resim Öğretmeni Coşkun Koçak gözetiminde çalışarak yapılan 150 eserlik yağlıboya, pastel boya, karakalem, ve akrilik boya tablolar ile taş boyamalardan oluşan karma resim sergisi 3 gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Sergiden foto

===

Esrar kuryeleri polise yakalandı

ALANYA'da şehirlerarası bir otobüste 1700 gram esrar maddesi ele geçirildi. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliğine bağlı ekipler, Diyarbakır'dan gelen bir yolcu otobüsüyle esrar maddesi getirileceği bilgisine ulaştı. Mahkemeden alınan arama kararına istinaden Alantur mevkiinde durdurulan otobüste arama yapıldı. Aramada 1700 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Polis, esrarın sahibi olduğunu belirlenen 14 yaşındaki N.Ç ile 15 yaşındaki A.Y.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler, yaşları küçük olduğu gerekçesiyle Çocuk Büro Amirliği'ne teslim edildi. Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Kontroller sırasında polis, yolculardan O.E.'nin üzerinde ise 74 gram esrar maddesi ele geçirdi. O.E, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Fotosuz

===

Kumluca Belediyesi bütçesini belirledi

KUMLUCA Belediyesi aylık meclis toplantısı Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, Başkan Çetinkaya'nın gündem maddelerini okudu ve oylamaya sundu. Belediye Mali Hizmetler Müdürü Kazım Turgay, Kumluca Belediyesi'nin 2012 yılı kesin hesap cetvelinin 25 milyon 752 bin 234 lira olarak gerçekleştiğini söyledi.

Mavikent Belediye Meclisi tarafından gönderilen iki imar komisyonu kararı, Beykonak Belediye Meclisi'nin daha önce belediye meclisine gönderdiği ve imar komisyonuna havale edilen A4 ticari alan olan kısmın akaryakıt ve LPG alanına çevrilmesi konuları görüşüldü. Her iki gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Avrupa İş Konseyi (EBA) tarafından 2012-2013 yılında düzenlenen anket sonuçlarında Kumluca'nın en iyi şehir, idari yönden de Çetinkaya'nın da en iyi yönetici olarak Sokrates ödüllerine aday gösterilmesi dolayısıyla ödül töreni için 1-2 Temmuz tarihlerinde İsviçre'nin Montrö şehrine belediye başkanı ile görevli olarak Süleyman Fethi Örgel'in görevli olarak gitmeleri için gerekli yetki ve iznin verilmesini de talep edildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Meclisten

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement