59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Usta İsimlere Vefa - Son Dakika
Yerel

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Usta İsimlere Vefa

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali\'nde Usta İsimlere Vefa

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 1-8 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Film Ödülü bu yıl hayatını kaybeden sinema yazarı Murat Özer anısına, Film Yönetmenleri Derneği (FİLM-YÖN) En İyi Yönetmen Ödülü ise usta yönetmen Erden Kıral anısına verilecek.

12.09.2022 10:19  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla 1-8 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Film Ödülü bu yıl hayatını kaybeden sinema yazarı Murat Özer anısına, Film Yönetmenleri Derneği (FİLM-YÖN) En İyi Yönetmen Ödülü ise usta yönetmen Erden Kıral anısına verilecek.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Sinema Yazarları Derneği tarafından verilen SİYAD En İyi Film Ödülü, bu yıl hayatını kaybeden, derneğin de bir dönem başkanlığını yapmış sinema yazarı Murat Özer anısına verilecek. Murat Özer'in en yakın arkadaşlarından Murat Erşahin, Olkan Özyurt ve Uğur Vardan jüriyi oluşturacak.

Yakın zamanda yaşama veda eden usta yönetmen Erden Kıral anısına verilecek FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödülü jürisi ise bu yıl Feyzi Tuna, Görkem Yeltan ve İsmail Güneş'ten oluşacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığını yaptığı 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum direktörlüğünü ise Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu yürütüyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Usta İsimlere Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement