Antalya'da Kadınlar Şiddete Karşı Sokakta - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Kadınlar Şiddete Karşı Sokakta

Antalya\'da Kadınlar Şiddete Karşı Sokakta

Antalya'da kadınlar, Nisan ayının sadece ilk 10 gününde 3 kadının erkek şiddeti nedeniyle öldüğünü unutturmamak için sokağa çıktı.

25.04.2013 13:06  Güncelleme: 14:15

Dernek üyesi yaklaşık 50 kadın, mor dövizleri ve pankartlarıyla akşam saatlerinde Kazım Özalp Caddesi'nden yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca, 'Erkeğin sevgisi kadınları öldürüyor', 'Kadın cinayetleri politiktir' şeklinde slogan atan kadınlar, Kale Kapısı'nda ulaştıklarında basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı yapan Nigar Duru, Antalya'da Nisan ayının ilk 10 gününde 3 kadının erkeklerin uyguladığı şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini, katledildiğini söyledi. Duru, Manavgat'ta 3 Nisan günü Yeliz Tek'in, bu olaydan birkaç gün sonra yine Manavgat'ta durakta servis bekleyen Şule Tengir ve Hürrem Babaoğlu'nun pompalı tüfekle öldürüldüğünü, Antalya'da 9 Nisan günü eski kocası tarafından saldırıya uğrayan Asuman İnce'nin de hala yoğun bakımda olduğunu kaydetti.

Nigar Duru, "Asuman İnce'nin katil zanlısı Bülent Altıparmak'ın derhal yakalanmasını ve haksız tahrik indirimi uygulanmaksızın cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. Kadınlar olarak can güvenliği istediklerini dile getiren Nigar Duru, "Bu cinayetlerin ve saldırıların takipçisi olacağız. Evde, sokakta, işyerlerinde can güvenliği kaygısı ve korkusu olmadan yaşamak istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya'da Kadınlar Şiddete Karşı Sokakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement