Araban Kaymakamı Nebioğlu, Fakir Ailenin 3 Çocuğunu Okullu Yaptı - Son Dakika
Yerel

Araban Kaymakamı Nebioğlu, Fakir Ailenin 3 Çocuğunu Okullu Yaptı

Araban ilçesinin eğitim seviyesinin yükseltilmesi için büyük çaba gösteren Kaymakam Emre Nebioğlu, fakir ailenin 3 çocuğunu okula kaydettirdi.

03.01.2012 09:48

Araban ilçesinin eğitim seviyesinin yükseltilmesi için büyük çaba gösteren Kaymakam Emre Nebioğlu, fakir ailenin 3 çocuğunu okula kaydettirdi.

Fevzi Çakmak Mahallesi'nde oturan Ethem Zurnacı (32), eşi ve 6 çocuğuyla birlikte Kaymakam Nebioğlu'nu makamında ziyaret ederek, yardım talebinde bulundu.

Aile ile yakından ilgilenen Nebioğlu, Zurnacı Ailesi'ne kömür, gıda ve nakdi para yardımında bulundu. Ailenin ilköğretim çağındaki 3 çocuğunun maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemediğini öğrenen Kaymakam Nebioğlu'nun talimatı üzerine, çocukların okula kaydı yaptırıldı.

Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da çocukların okul kıyafeti, giyim ve kırtasiye ihtiyaçları karşılandı.

Cumhuriyet İlköğretim Okuluna kaydı yapılan 12 yaşındaki Yonca Zurnacı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) uygulaması kapsamında kursa alınarak akranları ile birlikte eğitim alması sağlanacağı öğrenildi. 9 yaşındaki Asiye Zurnacı ve 7 yaşındaki Fatma Zurnacı ise 1. sınıfa başladılar.

Kaymakam Emre Nebioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Adem İnci ile birlikte çocuklarını eğitim öğretim gördüğü Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki sınıflarında ziyaret ederek çocuklarla bir süre sohbet ettiler.

İlçe merkez ve köylerde maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını okula gönderemeyen fakir ailelerin tespit edilmesi için talimat veren Kaymakamı Nebioğlu, "Tüm imkanlarımızı kullanıp ilçenin eğitim seviyesini yükseltmek için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyım" dedi.

Yapılan yardımlardan dolayı teşekkür eden Ethem Zurnacı, "Allah Kaymakamımızdan razı olsun. Parasızlık yüzünden okula gönderemediğim 3 çocuğumun tüm ihtiyacını karşılayan Kaymakamımız Emre Nebioğlu'nun desteğiyle çocuklarım okuyabilecek" dedi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Araban Kaymakamı Nebioğlu, Fakir Ailenin 3 Çocuğunu Okullu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement