Ardahan'da Çanakkale Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

Ardahan\'da Çanakkale Şehitleri Anıldı

Tüm Yurtta olduğu gibi Ardahan'da da Çanakkale Şehitleri 97.yıl dönümünde törenlerle anıldı.

18.03.2012 14:11

Tüm Yurtta olduğu gibi Ardahan'da da Çanakkale Şehitleri 97. yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Halil Efendi Mahallesi Şehitliğindeki tören, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Jandarma Alay Komutanı Albay Samit Tokmak'ın şehitlik anıtına çelenk bırakmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Belediye Başkanı Köksoy ve Tugay Komutanı İsmail Gümüştekin şehitlik defterini imzaladılar.

Daha sonra Osmanlı-Rus savaşı döneminde 300 bölge insanının yakılarak katledildiği Yanık Cami bölgesi ziyaret edilerek, burada dualar okundu.

Törenlere, merkez Halk Eğitim Müdürlüğünde devam edildi.

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yüzbaşı Kürşat Saatçıoğlu yaptı. Yüzbaşı Saatçıoğlu gururlu olduklarını ve bu günün çok önemli bir gün olduğunu belirterek,

"Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret ve feragat örneğini göstererek, hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal olmak üzere kahraman vatan evlatları gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz" dedi.

Törende, 80. Yıl Ardahan Anadolu lisesi öğrencilerin sergilediği oratoryo büyük beğeni topladı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da Çanakkale Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement