Arıcılar Derneği'nin Yeni Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika
Yerel

Arıcılar Derneği'nin Yeni Hizmet Binası Açıldı

Arıcılar Derneği\'nin Yeni Hizmet Binası Açıldı

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde faaliyet gösteren Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği'nin yeni hizmet binası açıldı.

26.06.2014 09:13

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde faaliyet gösteren Sincik Arıcılık Eğitim ve Kültür Derneği'nin yeni hizmet binası açıldı.

Yeni hizmet binası açılışına Sincik Kaymakamı Bülent Güven, Belediye Başkanı Mehmet Korkut, İnlice Belde Belediye Başkanı Mehmet Yakan, Gıda kamu kurum amirleri, köy muhtarları ve arıcılar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Bülent Güven, "Arıcılık Sincik açısından büyük önem arz ediyor. Ekonomimizin bel kemiğidir. Arıcılığa elverişli çok büyük bir alanımız var. İnşallah hedefimiz yıllık bin ton süzme bal üretmek. İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Arıcılar Derneğimizle beraber çalışmalarımız devam ediyor. İpek Yolu Kalkınma Ajansı ve GAP İdaresi Başkanlığına projelerimizi sunacağız. Bu senede çok bereketli bir sezon, inşallah projelerimizle beraber, daha fazla kovan ve daha fazla profesyonel arıcı yetiştirmemizle beraber Türkiye'de en önemli bal üretim merkezlerinden biri olacağız" dedi.

Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut ise yaptığı konuşmada, "Arıcılık Sincik için önemli bir geçim kaynağı, biz burada Türkiye'ye Dünya'ya çok kaliteli bal üretmek için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda bu oluşumu bir araya getiren değerli Dernek Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine, kıymetli muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Sincik Balı Dünya markası olur" dedi.

İnlice Belde Başkanı Mehmet Yakan ise konuşmasında, arıcıların tek çatı altında toplanması ve birlikte hareket etmesinin önemine işaret etti.

Arıcılar Derneği Başkan Mahmut Öztürk da, "Hedefimiz Sincik balını marka haline getirmektir. Bunu başara bilmemiz için öncelikle dışarıdan gelen gezici arıcıların önüne geçmemiz gerekiyor. Dernek olarak gezici arıcıları ilçemize sokmamak için yasalar çerçevesinde mücadelemiz devam ediyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arıcılar Derneği'nin Yeni Hizmet Binası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement