Arjantin, Mersin'de Gıda Merkezi Açacak - Son Dakika
Yerel

Arjantin, Mersin'de Gıda Merkezi Açacak

Arjantin, Mersin\'de Gıda Merkezi Açacak

Arjantin'in Türkiye Büyükelçisi Armando Juan Jose Maffei, Arjantinli şirketlerin yatırım merkezinin Mersin olacağını belirterek, projeleri arasında Mersin'de bir gıda merkezi açmanın bulunduğunu bildirdi.

09.03.2012 16:47

Arjantin'in Türkiye Büyükelçisi Armando Juan Jose Maffei, Arjantinli şirketlerin yatırım merkezinin Mersin olacağını belirterek, projeleri arasında Mersin'de bir gıda merkezi açmanın bulunduğunu bildirdi.

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ASİAD) davetlisi olarak ticari görüşmeler yapmak üzere Mersin'e gelen Arjantin Büyükelçisi Armando Juan Jose Maffei, bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Mersin ASİAD'ın "Latin Amerika ile Ticaret" konulu projesi kapsamında ülkesinin tanıtımını da yapan Büyükelçi, ilk olarak Valiliği ziyaret ederek Vali Yardımcısı Turgut Serimer'den Mersin ile ilgili bilgi aldı. ASİAD Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette, Mersin'in her geçen gün gelişerek gücünü daha çok yansıttığını dile getiren Serimer, Mersin'in Doğu Akdeniz'de turizm, tarım ve lojistik merkezi olduğunu, 2013 Akdeniz Oyunları ile daha da parlayacağını ifade etti.

Mersin'e gelme amacının buradaki gelişmeleri yakından görmek ve Arjantin ile Türkiye arasındaki ticaretin daha iyi noktalara gelmesi adına çalışmalar yapmak olduğunu aktaran Büyükelçi Maffei, "Türkiye ile Arjantin arasında çok uzun bir mesafe olmasına rağmen iki ülkenin ticareti bu mesafeleri kapatmıştır" dedi.

Türkiye'den Arjantin'e ticaretle giden malların yüzde 70'inin Mersin'den gönderildiğini vurgulayan Maffei, ülkelerinden birçok şirketin Türkiye'de yatırım yapmak istediğinin, bu yatırımın merkezinin de Mersin olacağının altını çizdi. Büyükelçi Maffei, "Mersin'e yönelik projelerimiz arasında burada bir gıda merkezi açarak, iki ülke arasında ürünlerin tanıtımını yaparak ticareti hızlandırmak gelmektedir. Burada yapacağımız yatırım neticesinde sadece Türkiye ile sınırlı kalmayarak, ticaret yapılan komşu ülkelere de Mersin'den dağıtım yapacağız" diye konuştu.

Arjantin ile Türkiye arasında 102 yıldır resmi bir ilişki olduğu bilgisini veren Maffei, önümüzdeki dönemde yatırımlar neticesinde Mersin'de de bir konsolosluk açmayı planladıklarını belirtti. Mersin'in çok güzel bir konumda olduğunu söyleyen Maffei, buradaki ürün çeşitliliğinin Arjantin'de de bulunduğunu, temel gıda ürünlerinin Arjantin'in öncelikli ticari malları arasında olduğunu anlattı.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ve Mersin Serbest Bölge İşleticisi A.Ş.'yi (MESBAŞ) de ziyaret eden Büyükelçi Maffei, Mersin ASİAD üyesi firmaların fabrikalarını da gezerek, çalışmaları inceledi.

Daha sonra Mersin ASİAD dernek binasında düzenlenen Arjantin Ülke Tanıtım Toplantısı'nda sunum yapan Maffei, Arjantin hakkında bilgiler vererek, ticari anlamda neler yapılabileceği konusundaki değerlendirmelerini ASİAD üyeleriyle paylaştı.

Mersin ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İlhan da "Latin Amerika ile Ticaret" konulu proje kapsamında Arjantin Ülke Tanıtım Toplantısı'nı düzenlediklerini belirterek, Mersin'in ve Türkiye'nin tanıtımı ve kalkınması adına çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arjantin, Mersin'de Gıda Merkezi Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement