Arsel'den Şirehan ve Antep Usulü Kahvaltıya Övgü - Son Dakika
Yerel

Arsel'den Şirehan ve Antep Usulü Kahvaltıya Övgü

Arsel\'den Şirehan ve Antep Usulü Kahvaltıya Övgü

1.Uluslararası Şirehanı Yiyecek ve İçecek Festivali kapsamında düzenlenen geleneksel kahvaltılar renkli geçiyor.

06.10.2013 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1.Uluslararası Şirehanı Yiyecek ve İçecek Festivali kapsamında düzenlenen geleneksel kahvaltılar renkli geçiyor. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer, Mermerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer ve çok sayıda tanınmış gazeteci ve TV programcısının katıldığı Antep usulü kahvaltıda konuklara kelle paça, beyran, katmer ve yöresel yiyecekler ikram edildi. Antep usulü kahvaltıda sabahın erken saatlerinde ciğer ve kavurma dürümü dikkat çekti.

Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, dünyadaki tek ortak dilin yemek olduğunu belirterek 'Dünya gurmeleri bugün aynı lisanda konuştu' dedi.

BEYRAN, KATMER CİĞERLİ KAHVALTI

Dünyanın birçok ülkesinden gurmelerin katıldığı ve ulusal basının yakından takip ettiği 1.Uluslararası Şirehanı Yiyecek ve İçecek Festivali'nde Şirehan Otel'de yöresel kahvaltı verildi. Sabahın erken saatlerinde yerli ve yabancı konukların katılımı ile başlayan kahvaltıda beyran, kelle paça, katmer, kaymak, bal, reçel çeşitleri, ev ekmeği, gözlemeler ve mevsim sebzelerinin yanı sıra ciğer kebabı ve kavurma konukların damak zevkine sunuldu.

DÜNYANIN ORTAK DİLİ YEMEK

1.Uluslararası Şirehanı Yiyecek ve İçecek Festivali'nin Gaziantep kültürü için önemli bir misyonu üstlendiğini ifade eden Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, zengin Türk mutfağını tanıtabilmek için çok sayıda festivalin yapılması gerektiğini vurguladı. Otelin dünyada bir ilki gerçekleştirerek gastronomi turizmine ağırlık verdiklerini belirten Öztan, şöyle konuştu: "Konuklarımız sabah saat 9 ile 12 arasında mutfağımızda kendi evlerinde yapabilecekleri yemekleri yaparak öğle yemeğinde kendi yaptıkları yemekleri yiyor. Ardından şehir turuna çıkarak önemli bir turizm etkinliği gerçekleştiriyorlar. Böylece dünyanın tek ortak dili yemek dilini farklı milletlere Gaziantep'te yaşatma imkanı sunuyoruz."

YABANCI GURMELER ZENGİN MUTFAK KÜLTÜRÜ KARŞISINDA ŞAŞIRDI

1.Uluslararası Şirehanı Yiyecek ve İçecek Festivaline katılmak üzere Amerika, İngiltere, Fransa, Romanya, Bulgaristan, Güney Kore, Tunus, Malezya, Meksika, Suudi Arabistan ve Slovenya'dan katılan gurme ve ünlü şefler kahvaltıdan oldukça memnun ayrıldı.

SEMAHAT ARSEL'DEN ŞİREHAN'A ÖVGÜ YAĞDI

1.Uluslararası Şirehan Yiyecek İçecek Festivali'ne katılan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, yapım aşamasında Şirehan'ı ziyaret ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Şirehan Otel'i 3 yıl önce ziyaret ettiğimde yapım aşamasında olduğunu ve şu andaki bitmiş durumunu görünce inanılmaz bir haz duydum. Aslına uygun restore edilen ata yadigarı bu yapının işlevselliğini sürdürmesi ve günümüzde gurme turizminin gelişmesi için katkı sağlaması çok önemli. İşadamı Tahir Tekin Öztan'ı girişimcilik ruhu ve kent kültürüne verdiği önemi takdirle karşılıyor kendisini yürekten kutluyorum."

BEYRAN GÜNEY KORE'DE DE VAR

Festival etkinliklerine katılmak üzere Gaziantep'e gelen Güney Kore Baş Konsolosu Jeon Tai Dong, beyran kültürünün Kore'de de var olduğuna dikkat çekerek önemli yemekler arasında yer aldığını belirtti. Festivale katılarak farklı bir atmosferde mistik günler yaşadıklarını anlatan Dong, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'da düzenlediğimiz Güney Kore mutfak kültürü etkinliklerinde Türk mutfak kültürünü yakından tanımıştık. Gaziantep'te düzenlenen festivalde bu kültürün ne kadar zengin olduğunu daha iyi anladık. Anadolu zengin bir kültür yapısına paralel olarak zengin bir mutfak kültürüne de sahip. Beyran dediğiniz bu yemek, Güney Kore'de de var. Ama biz bunu özel günlerde özel konuklarımıza ikram ediyoruz."

"GAZİANTEPLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Süzerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer, İstanbul'da yaşayan bir Gaziantepli olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek "Çoğu basın mensubu konuklarımızla birlikte Gaziantep'te yaşadığımız bu güzelliklerin dünyaya tanıtılması için gerekli desteği vereceğiz. 1.Uluslararası Şirehan Yiyecek İçecek Festivalinin birçok etkinliğine katıldım. Geleneksel Antep kahvaltısında da bulunmak bana ayrı bir keyif verdi. Gaziantepli olmaktan gurur duyuyorum. Organizasyonda büyük emekleri bulunan Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan'ı yürekten kutluyorum" diye konuştu.

YEMEKLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM

Mermerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, festival etkinlikleri kapsamındaki Antep usulü kahvaltının çok güzel lezzetlerle donatılan bir sofra olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Şire festivalinin ardından yöresel kahvaltının Gaziantep'in yemek kültüründeki yerini daha iyi anlıyorum. Bu kültürlerimize sahip çıkmak ve tanıtmak zorundayız."

ANTEP MUTFAĞI BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE GÜZELLİKLERE SAHİPTİR

Türkiye'nin tanınmış yazarlarından Gazeteci Ahmet Örs, Gaziantep'in katmerinin nasıl yapıldığını büyük bir dikkatle izlerken katmerin lezzetine hayran kaldığını belirtti. Lezzet reçetelerini yerinde görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Örs, "İstanbul'da tattığımız bu güzel lezzetleri kendi mecrasında tatmak ve yapımını görmek inanılmaz bir güzellik" dedi.

GAZİANTEP'İN TANITIMINDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI

Festivale katılmak üzere Gaziantep'e gelen Eski Kültür ve Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Şire Festivali'nin Gaziantep'in tanıtımında yeni bir çığır açtığını belirterek "İnanılmaz zengin kültürümüz var. Bu zenginliğimizi böyle güzel organizasyonlarla uluslararası arenalarda tanıtmak ve geliştirmek zorundayız. İnanıyorum ki bu festivalle Gaziantep'in tanıtımında yeni bir çığır açılmıştır" ifadelerini kullandı.

ANTEP KÜLTÜRÜ BEKLENTİMİN ÜZERİNDE GÜZELLİKLERE SAHİP

Birçok televizyon kanallarında yemek programları yapan Eyüp Kemal Sevinç, Şirehan Otel'de katıldığı Antep usulü kahvaltıdan çok etkilendiğini belirterek "Söylendiğinin ve beklentimin üzerinde güzelliklerle karşılaştım" dedi.

ÖZTAN'I YÜREKTEN KUTLUYORUM

1.Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali'ni değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey de, katıldığı Antep usulü kahvaltıdan çok etkilendiğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Yapımı iki yıl süren tarihi Şirehan'ın otele dönüşmesi ve burada gastronomi turizmine katkı sağlanması şehir adına artı bir değer oluşturmaktadır. Festivalin birbirinden farklı etkinlikleri kent kültürümüzün gastronomi alanındaki güzelliklerini yansıtırken düzenlenen geziler özellikle yabancı konuklarımıza Gaziantep'in bir kültür başkenti olma özelliğini yansıtmıştır. Organizasyonda büyük emekleri geçen değerli dostum Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan'ı yürekten kutluyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arsel'den Şirehan ve Antep Usulü Kahvaltıya Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement