Arslanbey'de Ulaşım Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Arslanbey'de Ulaşım Masaya Yatırıldı

Arslanbey\'de Ulaşım Masaya Yatırıldı

Kartepe ilçesinde Arslanbey Minibüsçü, Otobüsçü ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nde düzenlenen toplantıda toplu taşımacılıkla ilgili bölgede yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.S.S.98 Nolu Arslanbey Minibüsçü, Otobüsçü ve Motorlu Taşıyıcılar...

27.01.2012 14:44

Kartepe ilçesinde Arslanbey Minibüsçü, Otobüsçü ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nde düzenlenen toplantıda toplu taşımacılıkla ilgili bölgede yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

S.S. 98 Nolu Arslanbey Minibüsçü, Otobüsçü ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi merkezinde düzenlenen ve Kooperatif Başkanı Mehmet Kolay'ın ev sahipliği yaptığı kahvaltılı toplantıya, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmuttalip Demirel, Kara Ulaşım Şube Müdürü Salih Kumbar, Kartepe Belediye Meclisi Üyesi Şeref Şengül, köy ve mahalle muhtarlarıyla kooperatif üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Toplu taşımacılıkla ilgili şikayetlerin azaldığını görüyoruz. Bu son derece sevindirici bir durum. Bunda Kent Kart uygulamasıyla alınan disiplin uygulamaları ve eğitim çalışmalarının büyük faydası oldu. Değişime ayak uydurmak önemli. Ekmeğimizi ve bereketimizi artıralım" dedi.

Kooperatif başkanı Mehmet Kolay'ın özürlü araçlarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmuttalip Demirel, "Özürlü araçları konusundaki karar 2005 yılında alınmış. Ancak alınan bu karar uzun süre gündeme gelmemiş. AB kriterlerine göre araçlarımızı yenilemek durumundayız" diye konuştu.

Toplu taşımacılıkta memnuniyetsizliklerin 3 ana başlıkta toplandığını vurgulayan Kara Ulaşım Şube Müdürü Salih Kumbar, "Sistem sorunu çözüldü. Şoför davranışları eğitim programlarıyla belli bir düzeye yükseldi. Geriye araç kalitesi kaldı. Bunu da sizlerin lehine olabilecek şekilde çözmek istiyoruz. Bununla ilgili görüşme ve toplantılar yapıyoruz" diye konuştu. Daha sonra kooperatif üyeleriyle muhtarlar toplu taşımacılıkla ilgili yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arslanbey'de Ulaşım Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement