Artvin Güreşen Viyadüğü Projesi - Son Dakika
Yerel

Artvin Güreşen Viyadüğü Projesi

Borçka Muratlı Barajı'nın hizmete girmesiyle yolu ilçeye yaklaşık 25 kilometre uzayan bölgede yapılması planlanan Artvin Güreşen Viyadüğü Projesi masaya yatırıldı.

28.03.2015 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borçka Muratlı Barajı'nın hizmete girmesiyle yolu ilçeye yaklaşık 25 kilometre uzayan bölgede yapılması planlanan Artvin Güreşen Viyadüğü Projesi masaya yatırıldı.

Artvin Valisi Kemal Cirit ile AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla'nın girişimleriyle Borçka ilçesi ile Güreşen köyünü yaklaşık 25 kilometre kısaltacak 300 metre uzunluğunda, 57 metre yüksekliğinde ve 12 metre genişliğinde yapılması planlanan kemer köprü projesi çalışması hızla devam ediyor.

Vali Cirit başkanlığında valilik salonunda düzenlenen toplantıya, Milletvekili Kışla, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Turgay Çolak ile  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı katıldı.

Çoruh Nehri'nin sol sahil bölgesinde bulunan Çavuşlu, Dikici ve Güreşen köylerinin Muratlı il yolu üzerinde ring yapmadan Borçka'ya ulaşmaları için mevcut Muratlı yoluna asma köprü ve bağlantı yolları yapılması planlandı.

Proyapı Mühendislik ve Müşavirlik firmasından bölgeye en uygun özel köprü tipini belirlemek amacıyla alternatif projeler üretilmesi için hizmet satın alındı.

Bu kapsamda taslak projelerini tamamlayan Proyapı Mühendislik ve Müşavirlik'ten Volkan Topaloğlu, toplantıda, hazırladığı 4 alternatif viyadük hakkında slayt eşliğinde sunum yaptı.

Toplantının ardından açıklama yapan Milletvekili Kışla, Borçka Muratlı Barajı'nın yapılmasından dolayı Güreşen bölgesindeki 5 köyün yolunun 12 kilometre gidiş,  12 kilometre geliş olmak üzere 24 kilometre uzadığını söyledi.

Vatandaşların bu durumdan yıllardır şikayetçi olduğunu kaydeden Milletvekili Kışla, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımızın Muratlı Barajı'nın üzerinden asma köprü yapılması gibi talepleri var. Zor bir durum, çünkü muhatap kurum noktasında sıkıntılarımız var. DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi bir protokol yaparak İl Özel idaremiz üzerinden bu köprüyü yapabilir miyiz diye bunun çalışmasını başlattık. Bu aşamada bir mühendislik firmasının 4 alternatifli sunumları oldu. Yapılabilirlik hem de maliyet konusunda firmanın sunduğu projelerin birinde mutabakat söz konusu. Bu konuda bir an önce proje ihalesinin yapılması konusunda hazırlıkları arkadaşlar yapacak. Projesi çıktıktan sonra keşfi, maliyeti ve ülkenin imkanları çerçevesinde yatırım programı için gerekli desteği Maliye Bakanı'ndan temin edebilirsek bir an önce Güreşen bölgesindeki insanların sıkıntılarını gidermiş oluruz. Biz bu konuda yola çıktık. İnşallah Rabbim de yapmamıza yardımcı olur."

Kışla, projeyi takip ettiklerini ve kısa zamanda söz konusu bölgeye modern bir viyadük inşa edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin Güreşen Viyadüğü Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement