Artvinli Tv İmtiyaz Sahibi Ersöz: Basın Yasası, Yerel Medya Düşünülerek Yapılmış Değil. Değişmesi Lazım - Son Dakika
Yerel

Artvinli Tv İmtiyaz Sahibi Ersöz: Basın Yasası, Yerel Medya Düşünülerek Yapılmış Değil. Değişmesi Lazım

Artvin’de yayın yapan Artvinli TV’nin imtiyaz sahibi Hatice Nur Ersöz, Basın Yasası’nda yapılan değişiklikler nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, "Bu yasa, yerel medya düşünülerek yapılmış değil. Ulusal medyada kartelleşmiş yayın kuruluşlarına yarayan bir yasa olmuş. Bu yasanın değişmesi lazım, yayın hayatının daha kolaylaşması lazım ki bizler de mesleğimizi icra edebilelim" dedi.

22.03.2023 16:38  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UĞUR İSTANBULLU

Artvin'de yayın yapan Artvinli TV'nin imtiyaz sahibi Hatice Nur Ersöz, Basın Yasası'nda yapılan değişiklikler nedeniyle hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, "Bu yasa, yerel medya düşünülerek yapılmış değil. Ulusal medyada kartelleşmiş yayın kuruluşlarına yarayan bir yasa olmuş. Bu yasanın değişmesi lazım, yayın hayatının daha kolaylaşması lazım ki bizler de mesleğimizi icra edebilelim" dedi.

Basın Yasası'nda yapılan son değişikliğe göre, beşinci bölgede yer alan Artvin'de yayın yapan bir televizyonun resmi ilan alabilmesi için toplam altı elaman istihdam etmesi gerekiyor. Artvinli TV'nin imtiyaz sahibi Hatice Nur Ersöz, bu durumu eleştirerek, "Şu anda bizde dört eleman istihdam zorunluluğu var. Bu konuda yönergeler yayınlandı ki aynı zamanda reklam için de iki eleman istihdam zorunluluğu var ki biz, bu kadroları bu ekonomik şartlarda ve asgari ücretle istihdam etme şansımız yok. Çünkü basının hiçbir geliri yok" diye konuştu.

Hatice Nur Ersöz, şunları söyledi:

"BU YASA, YEREL MEDYA DÜŞÜNÜLEREK YAPILMIŞ DEĞİL"

"Biliyorsunuz yeni yasa çıktı ve bizler de uzun zamandır bu yasayı bekliyorduk ve bunun içinde hazırlık yapıyorduk. Bizim gibi kuruluşlar ve internet siteleri ilan alacaktı. Ama çıkan yasada beşinci bölgedeyiz biz, Artvin olarak. Şu anda bizde dört eleman istihdam zorunluluğu var. Bu konuda yönergeler yayınlandı ki aynı zamanda reklam için de iki eleman istihdam zorunluluğu var ki biz, bu kadroları bu ekonomik şartlarda ve asgari ücretle istihdam etme şansımız yok. Çünkü basının hiçbir geliri yok. İlan alırsan bir nebze gelirin var, ama şu şartlarda yeni olanların 24 ay bekleme süreci var. Mevcut gazeteler, günlük çıkaranlar belki alabilir ama haber trafiği ve şartlar ağır. Dolayısıyla bu yasa bize yaramadı.

Bu yasa, yerel medya düşünülerek yapılmış değil. Ulusal medyada kartelleşmiş yayın kuruluşlarına yarayan bir yasa olmuş. Bu yasanın değişmesi lazım, yayın hayatının daha kolaylaşması lazım ki bizler de mesleğimizi icra edebilelim. Devletin önümüzdeki süreçte bu yasayı revize etmesi gerekiyor. Bu ağır şartlarda kesinlikle yayın hayatını sürdüremeyiz ve Artvin'de yerel basın bitmiştir bu şartlarda."

Artvinli Tv İmtiyaz Sahibi Ersöz: Basın Yasası, Yerel Medya Düşünülerek Yapılmış Değil. Değişmesi Lazım
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Artvinli Tv İmtiyaz Sahibi Ersöz: Basın Yasası, Yerel Medya Düşünülerek Yapılmış Değil. Değişmesi Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement