Artvinliler, Köy Gününde Doyasıya Eğlendi - Son Dakika
Yerel

Artvinliler, Köy Gününde Doyasıya Eğlendi

Artvinliler, Köy Gününde Doyasıya Eğlendi

Türkiye'nin ve Bursa'nın farklı bölgelerinde yaşayan Artvinliler, Feyziye Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'nin düzenlediği geleneksel Köy Şenliğinde doyasıya eğlendi.

19.08.2013 13:29

Türkiye'nin ve Bursa'nın farklı bölgelerinde yaşayan Artvinliler, Feyziye Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'nin düzenlediği geleneksel Köy Şenliğinde doyasıya eğlendi.

Karagöl mevkiinde devam eden çalışmalar sebebiyle bu yıl köy meydanında yapılan şenliğe, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Ak Parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu, Gemlik 66 No'lu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Fehmi Arslan, Feyziye Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mustafa Kaya, Türkiye'nin ve Bursa'nın farklı yerlerinden gelen çok sayıda vatandaş katıldı. Feyziye Köyü Laz Kültürü Yaşatma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Kaya, göreve kısa bir süre önce gelmelerine rağmen oluşturdukları genç ekiple köyleri ve Gemlik için ara vermeden çalıştıklarını söyledi. Köyün geliştirilmesi, daha yaşanabilir ve ulaşılabilir hale gelmesi, kültürünün yaşatılabilmesi, değerlerinin ortaya çıkması için tüm kurumlarla iletişim kurduklarını söyleyen Kaya, "Büyükşehir Belediyesi, Gemlik Belediyesi, İl Özel İdaresi, Gemlik Kaymakamlığı, Orman Bölge Müdürlüğü ve Buski yetkilileri, desteklerini bizlerden esirgemedi. Köyümüz için çok önem taşıyan Karagöl bölgesinin de eski güzelliğine kavuşması için yetkililerden söz aldık. Yakın zamanda başlatacağımız 'Her hemşerimizin bir ıhlamur ağacı olsun' kampanyasıyla ağaçlandırma çalışması yapacağız. Sahip olduğumuz kültürü yeni nesillere aktarma ve tanıtma amacını taşıyan köy şenliğimize katılan ve destek veren tüm hemşerilerimize ve kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ise, köylerin henüz mahalle statüsüne girmemesine rağmen ayrım yapmadan her yere hizmet götürdüklerini söyledi. Feyziye Köyü'nün ve bölgenin önemli değeri olan Karagöl çevresinin de eski ihtişamına kavuşturulacağını ifade eden Yılmaz, Orman Bölge Müdürlüğü, Gemlik Belediyesi, muhtarlık ve dernekle beraber Karagöl'de ağaçlandırma yapacaklarını dile getirdi. Kaymakam Cahit Işık ise, Feyziye köylülerinin değerlerine sahip çıkmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Artvin ve Karadeniz yöresine ait türküleri tulum ve kemençe eşliğinde seslendirilen sanatçılar ayakta alkışlanırken, Mustafa Kaya ise protokol üyelerine ve sponsor firmalara katkılarından ötürü plaket takdim etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Artvinliler, Köy Gününde Doyasıya Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement