Aşçılar Mesir Festivali İçin Pişirecek - Son Dakika
Yerel

Aşçılar Mesir Festivali İçin Pişirecek

Aşçılar Mesir Festivali İçin Pişirecek

Manisa’da 19-24 tarihleri arasında kutlanacak olan 476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 16. düzenlenecek olan yemek yarışması için toplantı düzenlendi.

07.04.2016 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da 19-24 tarihleri arasında kutlanacak olan 476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 16. düzenlenecek olan yemek yarışması için toplantı düzenlendi.

Manisa'da 19-24 tarihleri arasında kutlanacak olan 476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Yemek Yarışması bu yıl. 16. kez düzenlenecek. Mesir Tertip Komitesi ve Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası işbirliğiyle düzenlenecek olan 16. Yemek Yarışması, 22 Nisan 2016 Cuma günü saat 14.30'da Yeni Han'da yapılacak. Yarışmanın sunumunu Gezelim Tozalım programıyla Türkiye'yi karış karış gezen Gafur Uzuner yapacak. Oda binasında basın açıklaması yapan Manisa Lokantacılar Kebapçılar Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, yarışmanın her yıl olduğu gibi bu yılda zeytinyağlı yemekler, etli yemekler, hamur işi ve tatlılar olmak üzere 4 kategoride yapılacağını söyledi. Yemek yarışmasını yapmaktaki amaçlarının Manisa'nın ve Türkiye'nin en güzel ve en farklı yemeklerini ortaya çıkarmak olduğunu vurgulayan Akgül, geçen sene yapılan yarışmaya 69 kişinin katıldığını belirtti. her yarışmacının sadece 1 kategoride katılabileceğini söyleyen Akgül, "18 yaşını doldurmuş herkes katılabilir. Her kategoride dereceye giren birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın verilecektir. Aynı zamanda bütün yarışmacıları hediyeler verilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler 18 Nisan 2016'ya kadar olup bilgi almak isteyenler odamıza başvurabilir. Kendine güvenen, ben güzel yemeği yapabilirim diyen herkesi yarışmaya bekliyoruz. Yarışmamız Manisa'mız adına, ülkemiz adına, kültürümüz adına hayırlı olsun" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşçılar Mesir Festivali İçin Pişirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement