Aşçılardan Anlamlı Balo - Son Dakika
Yerel

Aşçılardan Anlamlı Balo

Aşçılardan Anlamlı Balo

Manavgat Aşçılar Derneği tarafından bu yıl 4.'sü organize edilen "Geleneksel Aşçılar Balosu" beklenilenin üzerinde katılımı ile renkli geçti.

24.03.2013 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Aşçılar Derneği tarafından bu yıl 4.'sü organize edilen "Geleneksel Aşçılar Balosu" beklenilenin üzerinde katılımı ile renkli geçti. TAFED Dergi Sorumlusu Akif Alataş'ın sunumunu yaptığı gecede, Manavgat Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu üyelerini tek tek isimlerini anons ederek sahneye davet edildi. Dernek Başkanı İsmail Karataş davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ettikten sonra, geceye katkı sağlayan ana sponsor "Unifood ve Kuver"e başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu. Karataş şöyle devam etti: "Bu yıl 4. düzenlediğimiz Manavgat Aşçılar Balosu, 2013 turizm sezonunun başlangıcı olması sebebiyle hepimizi bir araya getirmesinden mutluluk duymaktayım. Manavgat Aşçılar Derneği olarak misyonumuz gereği kuruluşundan bu güne kadar Türk mutfağı ve aşçılık mesleğini bu günlere getiren ustalarımızdan aldığımız mesleki birikim ve etik değerleri gelecek nesillere aktarmak olmuştur.

Bizler sivil toplum kuruluşu olarak tüzüğümüzün kuralları dışına çıkmadan Manavgat için yapılacak işlerin en iyisini imkanlarımız çerçevesinde, araştırarak geliştirme gayreti içerisindeyiz. Çok değerli meslektaşlarım, günümüzde okullu gençlerimizin camiamıza bilgi ve becerileri ile katılımları turizm sektörü ve aşçılık mesleği için gurur kaynağıdır. Temennim özünü kaybetmeden varlıklarını sürdürerek usta çırak ilişkisi çerçevesinde etik değerlere önem veren gençler ordusu oluşturursak bu mesleği sağlam temeller üzerine oturtmuş olacağız.

Ülkemizde gelen her 3 kişiden 1'ini misafir eden ve turizmin başkenti Antalyamız'ın yüzde 40 misafir sayısını bölgemiz oluşturmaktadır. 2013 turizm sezonunun camiamıza ve çalışan bütün emekçi dostlarıma hayırlı olması dileklerimle teşekkürlerimi sunar, iyi eğlenceler dilerim".

Konuşma için kürsüye davet edilen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen; "Bu nezih ortamda bulunmaktan gurur duyuyorum. Turizm açısından Turizm çalışanlarının ne denli önemli olduğunu söylememe gerek yok. Sizler sayesinde bu bölge turizmi ayakta kalmakta.

Manavgat Aşçılar Derneği ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Manavgat Aşçı Festivali projesi ile alakalı görüşlerini dinledik. Bu festival için bir araya gelerek detayları konuşarak destek olma sözünü buradan verebilirim" dedi.

Manavgat'ın önde gelen isimlerinden Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı J.Binbaşı Murat Koçanlı, Birlik Ekmek Onursal Başkanı Ali Taşar ve Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Taşar, Kuver-Unifood'tan Erkin Kanber ve Sinan Çağlayan, Esaslı Gıda Gen. Müd. Zafer Kurtbay, Dersu Yön. Kur. Bşk. Mustafa Keçer, İreks Bölge Müd. Nevzat Sarıkaya, Kırçiçeği Ltd. Şti.'den Cezmi Kırçeçeği, Aktif Edt Gen. Müd. Hüsamettin Kara, Kumköy Beach Hotel Başaşçısı Necmi Çakmak ve F&B Müd. Hasan Kansu'ya Teşekkür plaketleri takdim edildi. Teşekkür plaketlerini Dernek Başkanı İsmail Karataş, Yön. Kur. Bşk Yardımcıları Burhan Karagöz, Suat Tur, Mustafa Erol ve Ali Çetek takdim ettiler.

Geçtiğimiz aylarda beyin kanaması geçiren ve halen tedavi görmeye devam eden Manavgat'ta çalışan Genç Başaşçılardan Murat Dadak ile alakalı TAFED Milli takım kaptanı Rafet İnce bir konuşma yaptı. İnce; "Bundan 2 ay önce sabah kahvaltısında Genç kardeşimiz Murat Dadak ile alakalı bir haber okudum ve kahvaltı bırakıp ne yapabiliriz diye düşünmeye başladım. Bu konu ile alakalı İstanbul da 90 aşçı arkadaşım ile bir araya geldik ve ne yapabiliriz hakkında uzunca bir görüşmelerden sonra yaşadığı yer olan Manavgat'ta bir daire almaya karar verdik.

Bunun için İstanbul da yaptığımız etkinlik neticesinde ile 105 bin lira topladık. Müteahhit ile yaptığımız pazarlık sonu 3+1 daire, beyaz eşya, mobilya ve tapu masrafları dahil 125 bin liraya ihtiyacımız var. Bu gece kalan miktarı sizlerin sayesinde tamamlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Gece geç saatlere kadar süren baloda aşçılar sezon öncesi stres attılar. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşçılardan Anlamlı Balo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement