Aşık Derviş'in Şiirleri "Kırkikindi"De Buluştu - Son Dakika
Yerel

Aşık Derviş'in Şiirleri "Kırkikindi"De Buluştu

Aşık Derviş\'in Şiirleri "Kırkikindi"De Buluştu

Mersin'in Erdemli ilçesinde doğup büyüyen İstiklal Gazisi oğlu 82 yaşındaki Aşık Derviş'in şiirleri kitap haline geldi.

19.04.2013 14:57

Mersin'in Erdemli ilçesinde doğup büyüyen İstiklal Gazisi oğlu 82 yaşındaki Aşık Derviş'in şiirleri kitap haline geldi. Aşık Derviş "Kırkikindi Şiirleri" adlı kitabını ilk olarak ziyaret ettiği Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe için imzaladı.

Ziyarette konuşan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, "Aşık Derviş olarak bilinen Derviş Şimşek, Erdemlimizin yetiştirdiği değerlerden birisi. Memleketimiz, topraklarımız çok büyük gönül insanları yetiştirmiştir. Bu millet cihana hitap eden, asırlar ötesine hitap eden insanlar yetişmiştir. Aşığımız da bu gönül insanlarının günümüze intikal eden örneklerinden birisi. Tabi gönül insanı olması, aynı zamanda İstiklal Gazisi madalyalı bir kahramanın evladı olması varlığını çok daha kıymetlendiriyor. Kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Derviş Şimşek ise şiirlerinin kitap haline gelmesinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü aynı zamanda edebiyatçı kimliği ile bilinen Süleyman Top'un büyük emek sarf ettiğini belirtti. Şimşek, "Tek isteğim şiirlerimin kitap haline gelmesiydi bunu da gerçekleştirdik. Allah herkesten razı olsun. İkinci şiir kitabımın kısa zamanda dostlarımızla buluşmasını ümit ediyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşık Derviş'in Şiirleri 'Kırkikindi'De Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement