Aşık Veysel Şatıroğlu Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Aşık Veysel Şatıroğlu Mezarı Başında Anıldı

Aşık Veysel Şatıroğlu Mezarı Başında Anıldı

Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, bu sene 20'incisi düzenlenen Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali'yle anıldı.

07.07.2013 14:42

Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, bu sene 20'incisi düzenlenen Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali'yle anıldı.

Aşık Veysel'in doğduğu köy olan Sivrialan'da gerçekleştirilen programa AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül,AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen programda halk oyunları gösterileri sunuldu. Daha sonra katılımcılar Aşık Veysel'in mezarını ziyaret ederek dualar etti. Kabir ziyaretinin ardından Aşık Veysel müzesinin ek binasının açılışı gerçekleştirildi. Şarkışla Kaymakamı Davut Gül ek bina hakkında programa katılanlara bilgiler verdi.

Programda konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Aşık Veysel'in ne kadar anlatılırsa anlatılsın, onu tam manasıyla anlatmanın mümkün olmayacağını söyleyerek "O bir deryaydı, o Şarkışla'dan, Sivrialan'dan doğan bir irfan güneşiydi. Sadece Sivas'a değil bütün Türkiye'ye hatta onu anlayan bütün dünyaya mesaj veren birisiydi. Yaşamı boyunca bize çok güzel mesajlar verdi. Ama ne hikmetse bizim değerlerimiz öldükten sonra daha iyi anlaşılmaya başlıyor. Biz Veysel'i öldükten sonra tanımaya başladık" dedi.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir de Aşık Veysel'i anmak için Sivrialan'da olduklarını söyledi. Aşık Veysel Müzesi'nin yanındaki ek binanın, ozana yakışır bir bina olduğunu belirten Özdemir, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşık Veysel Şatıroğlu Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement