Atatürk Kıyafetleri Yeniden Canlanıyor - Son Dakika
Yerel

Atatürk Kıyafetleri Yeniden Canlanıyor

Atatürk Kıyafetleri Yeniden Canlanıyor

ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şıklığını oluşturan kıyafetlerini Ata’nın kendi terzisi olan Levon Usta’nın 4’üncü kuşak torunu Levon Kordonciyan ile orijinal kalıplar üzerinden tekrar hayata geçiriyor.

24.10.2015 16:00

ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şıklığını oluşturan kıyafetlerini Ata'nın kendi terzisi olan Levon Usta'nın 4'üncü kuşak torunu Levon Kordonciyan ile orijinal kalıplar üzerinden tekrar hayata geçiriyor.

2014 yılı içerisinde ICSC tarafından perakendenin Oscar'ı "Solal Pazarlama Ödülü" nü alan Espark Alışveriş Merkezi, Eskişehir' deki öncü aktivitelerine devam ediyor. 24 Ekim - 1 Kasım arasında Türkiye'de ilk defa Espark' ta sergilenecek olan 'Yüzyılın En şık Lideri ' isimli sergide, şıklığı ve uygun kıyafet seçimi ile gittiği her yerde tüm dikkatleri üzerine çeken Atatürk'ün elbiseleri ve o elbiseleriyle birlikte Atatürk'ün fotoğrafları Eskişehirlileri karşılayacak. Kıyafet devrimi ile Türk milletine ve dönem halkına daha çağdaş bir görünüm kazandıran Atatürk, bu değişimin de öncüsü oldu. Dönemin erkek şıklığını da barındıran sergide, terzi mankenlerine giydirilmiş Ulu Önder'in 15 adet takım elbisesi ile tarihi değeri olan ve Levon Usta'nın kullandığı 1915 yılındaki makası, 1930 yılı yapımlı dikiş makinesi ve 1922 yılındaki omuz cetveli gibi ürünler yer alıyor.

Cumhuriyet'in ilk terzilerinden olan Levon Usta, Atatürk'ün terzilik eğitimi için Fransa'ya gönderdiği 6 kişiden birisiydi. Fransa'da eğitimini tamamladıktan sonra ulu önderin de kıyafetlerini ve özellikle smokin ve fraklarını dikmeye başlamıştı. Ailenin bu önemli mirasını sürdüren 4'üncü kuşak Levon Kordonciyan ise günümüzde siyaset, spor, sanat gibi dalların dünyanın önde gelen isimlerini giydirmeye devam ediyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Kıyafetleri Yeniden Canlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement