Atatürk'ün Geceliği 1000 Euro'luk Odası - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Geceliği 1000 Euro'luk Odası

Atatürk\'ün Geceliği 1000 Euro\'luk Odası

Bursa'da yenileme çalışmaları yapılan Çelik Palas bünyesinden Atatürk Palas, geçtiğimiz hafta hizmete girdi

29.05.2011 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da yenileme çalışmaları yapılan Çelik Palas bünyesinden Atatürk Palas, geçtiğimiz hafta hizmete girdi. Toplam 23 odası bulunan otelin, en özel bölümü olarak Atatürk'ün kaldığı oda dikkat çekiyor.

Balkonu, zemini, koltuk rengi ile döneminin özelliklerini birebir yansıtan odada bir gece konaklamak isteyenlerin ise 1000 Euro'yu gözden çıkarması gerekiyor. Hizmet verdiği dönemde Oscar ödüllü oyuncu Elizabeth Taylor, İngiliz Aktrist Aundry Hepburn, Amerikalı Akstrist Catherine Hepburn, İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin eşleri Prenses Süreyya ile Sarah Diba, Ürdün Kraliçesi Nur ve Macaristan asıllı Amerikalı Aktrist Zsa Zsa Gabor gibi ünlü isimleri de ağırlayan otelde, konukların kaldığı odalara isimleri verilirken, oda içinde resimleri ve isimleri de yer alıyor.

Dönemin Mısır Valisi'nin Bursa'da kaplıca otelini inşa etmek istemesinin ardından Atatürk'ün bastonu ile yer göstermesinin sonucu merkez Osmangazi İlçesi Çekirge Semti'ne yapılan Atatürk Palas, 3 yıl önce ihalesi yapılan MSN Grup tarafından yapılan yenileme çalışmaları sonrasında faaliyete girdi. Çelik Palas Oteli ile birlikte yenileme çalışmaları yapılan Atatürk Palas, yaklaşık 55 milyon dolara mal oldu.

Otelin geçtiğimiz Cuma günü faaliyete girdiğini açıklayan Çelik Palas Oteli Genel Müdürü Birol Kaymas, en önemli hizmetlerinden birisinin termal su olduğunu söyledi. Suyun otele yaklaşık 7 kilometrelik mesafeden ulaştığını belirten Kaymas, kaynağından gelene kadar 47 derecelik ısısının yaklaşık 10 derece kaybederek, insanların rahatlıkla girebileceği ısıya ulaştığını kaydetti.

Bu sırada suyun hiçbir minarelini yitirmediğine dikkat çeken Kaymas, otelin en büyük avantajlarından birisinin bu olduğunu vurguladı. Termal suyun birçok hastalığa da iyi geldiğini belirten Kaymas, romatizmal rahatsızlıklar, egzema, sportif rahatsızlıklar ve kadın rahatsızlıklarına tedavi amaçlı yansımalarının bulunduğunu söyledi.

Otelin daha önce 36 odalı hizmet verdiğini anlatan Kaymas, "Biz oda sayısını 23'e düşürdük. Suit oda sayısını fazla tuttuk. Oscar ödüllü oyuncu Elizabeth Taylor, İngiliz Aktrist Aundry Hepburn, Amerikalı Akstrist Catherine Hepburn, İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin eşleri Prenses Süreyya ile Sarah Diba, Ürdün Kraliçesi Nur ve Macaristan asıllı Amerikalı Aktrist Zsa Zsa Gabor gibi birçok ünlü isim burada konaklamışlar.

Odalarımızda konuklarımızı hatırlatan bir takım farklılıklar da bulunuyor. Örneğin 1935'teki haliyle eşyaların şekli, rengine kadar aslına uygun yapılan Atatürk Suiti'ni Atatürk Çiçeği, Elizabeth Taylor Suiti'ni de onun menekşe gözlü resmi ile taze menekşeler süslüyor. Şimdi bir de o ünlülerimizin kokularını arıyoruz. Otel ile ilgili yazdıkları hatıraları da odalara koyacağız" diye konuştu.

Atatürk'ün odasını döneminin özelliklerini birebir yansıtan şekilde hazırlandığını açıklayan Kaymas, "Zemini ahşap, o gün koltuk rengi ile aynı şekilde dizayn ettik. Çalışmalarda çeşitli ülkelerden çalışanlar da yer aldı. Örneğin vitraller ABD'li mimar tarafından o ülkeden getirilerek yapıldı" dedi.

Otelde özel hizmetliler tarafından konukların ağırlandığını söyleyen Kaymas, "Misafirlerimiz kapıda şampanya, portakal suyu ve kestane şekeri ile karşılanıyorlar. Atatürk'ün konuklarına özel hassasiyet göstermesi nedeni ile biz de böyle bir uygulama yapıyoruz. Sonra odalarına geçen konuklarımız, dilerlerse eşyaları çalışanlarımız tarafından ücretsiz ütüleniyor ve teslim ediliyor" dedi.

Hizmetlerinin 7 yıldız konforunda olduğunu ifade eden Kaymas, odalarda şarap, meyve sepeti ve çerez bulunduğunu kaydetti. Konukların çocuklarını da düşündüklerini belirten Kaymas, "Bebek bezi, aparatından, tabak, önlük, biberon, çocuklar için tuvalet aparatına kadar her şeyi düşündük. Sabah kahvaltılarında da şampanya, kırmızı ve siyah havyar ikram ediyoruz" şeklinde konuştu.

Eylül ayına kadar kampanya yapacaklarını da dile getiren Kaymas, "Atatürk Palas'ta standart oda fiyatı 280 Euro. Elizabeth Taylor ve Atatürk'ün suitinin fiyatı bin Euro. 6 farklı suitimizin ücreti 800 Euro, superior dediğimiz 12 odamızda ise konuklarımızı 350 Euro'dan ağırlıyoruz. Eylül ayına kadar yapacağımız kampanyada ise tüm odalarımızda yüzde 25 oranında indirim uyguluyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Geceliği 1000 Euro'luk Odası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement