Atatürk Üniversitesi'ne 7 Kilometrelik Bisiklet Yolu Düzenlendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Atatürk Üniversitesi'ne 7 Kilometrelik Bisiklet Yolu Düzenlendi

23.10.2012 13:47

Atatürk Üniversitesi (AÜ) yerleşkesinde 7 kilometrelik bisiklet yolu yapıldığı bildirildi.

Atatürk Üniversitesi (AÜ) yerleşkesinde 7 kilometrelik bisiklet yolu yapıldığı bildirildi.

AÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Arık, yaptığı açıklamada, maviyle boyanarak elde edilen bisiklet yollarının yoğun trafiğe sahip kampüste güvenli bisiklet sürme imkanı vereceğini belirtti.

Genel sekreterliğin bir projesi olarak Türkiye Bisikletliler Derneği işbirliği sonucunda gerçekleştirilen uygulamanın bir ihtiyaca cevap verdiğini vurgulayan Arık, "İlk planda yerleşke içerisinde ulaşım alternatifi olması, ayrıca sportif anlamda da kullanılacak yaklaşık 7 bin metreden oluşan bisiklet yollarının tesisi tamamlandı. Tamamı mevcut trafik yolundan verilemeyen bisiklet hatları, Türkiye Bisikletliler Derneği'nin de önerisiyle yer yer kaldırımdan geçecek şekilde planlandı" ifadelerini kullandı.

Bisiklet yollarının renk seçiminin bu alandaki uluslararası yönetmelik ve eğilimlere göre yapıldığını dile getiren Arık, şunları kaydetti:

"Kaldırım ve ana yol geçişleri arasındaki kot farklılıklarının giderilmesi için de çalışmalar yakında tamamlanacak. Bisiklet yolları, ana yollar üzerinden geçtiği hat boyunca mevcut trafik yolundan şerit ayırıcı trafik güvenliği malzemesiyle birbirinden ayırt edilecek. Bisiklet yollarının trafik uyarı levhalarıyla tanımlanacak. Önümüzdeki dönemde kampüs genelinde bisiklet kiralama hizmeti devreye konulacak."

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk Üniversitesi'ne 7 Kilometrelik Bisiklet Yolu Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement