Atatürk ve Çocuk Müzesi" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk ve Çocuk Müzesi" Açıldı

Atatürk ve Çocuk Müzesi" Açıldı

Atatürk’ün Yalova’da bulunan 3 köşkünden birisi olan Baltacı Çiftliği, yapılan restorasyonun ardından "Atatürk ve Çocuk Müzesi" olarak açıldı.

30.08.2014 14:30

Atatürk'ün Yalova'da bulunan 3 köşkünden birisi olan Baltacı Çiftliği, yapılan restorasyonun ardından "Atatürk ve Çocuk Müzesi" olarak açıldı.

TİGEM içindeki Baltacı Çiftliği, 2007 yılında Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1. grup tarihi yapı olarak tescil edildi. Yalova Valisi Esengül Civelek'in teşebbüsüyle Baltacı Çiftliği TİGEM'den 10 yıllığına İl Özel İdaresi'ne tahsis edildi. Ardından binanın Atatürk ve Çocuk Müzesi'ne dönüştürülmesi çalışmalarına başlandı. Restorasyon kısa sürede bitirilmesine rağmen, denetimler uzadığı için bina 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılamadı. Atatürk'ün çocuklara bakış açısını yansıtır şekilde modern müzecilik anlayışı ile düzenlenen yapı, 30 Ağustos Zafer Bayramında törenle açıldı.

Açılışa Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkanı Vefa Salman, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, protokol mensupları ve çocuklar katıldı. Civelek, "Şanlı tarihimizin en büyük zaferinin 92'nci yıldönümünde, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz. TİGEM'e büyük önderin Baltacı Çiftliğindeki bu köşkünü Yalova Valiliği'ne tahsis ettiği için teşekkür ediyorum. Valiliğimizce restorasyonu, teşhiri ve tanzimi yapılan Baltacı Köşkü'nü Atatürk ve Çocuk Müzesi olarak ilimize kazandırmaktan ve çocuklarımıza armağan etmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Civelek, müzenin açılışını çocukların yapmasını isteyince, eline makası alan minikler kurdeleyi keserek müzeyi açtı. Protokol mensupları ve çocuklar rehber eşliğinde müzeyi gezerek, sergilenen fotoğrafları ve hikayelerini dinledi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk ve Çocuk Müzesi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement