Atina'dan Şarköy'e Şarkılarla Dostluk Köprüsü - Son Dakika
Yerel

Atina'dan Şarköy'e Şarkılarla Dostluk Köprüsü

Atina\'dan Şarköy\'e Şarkılarla Dostluk Köprüsü

Sanatçı Fide Köksal, 5 kişiden oluşan Yunan müzisyenlerle birlikte 8 Eylül Cumartesi günü akşamı Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde açık hava konseri verecek.

05.09.2012 09:32  Güncelleme: 09:34

2006 yılından bu yana Yunanistan'da müzik yaşamını devam ettiren Fide Köksal, 5 kişiden oluşan Yunan müzisyenlerle birlikte 8 Eylül Cumartesi günü akşamı Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde açık hava konseri verecek.

Yunanistan'da pek çok Yunan sanatçı, yorumcu, söz yazarı ve besteci ile çalışan sanatçı, 2008 yılında, Yunan Alpha TV'de, Dido Sotiriou'nun Türkiye'de "Benden Selam Söyle Anadolu"'ya adıyla yayımlanan "Matomena Homata" adlı kitabından uyarlanarak aynı adla çekilen tv dizisinde rol aldı. Sony Müzik'ten çıkan dizi albümünde Yorgos Dalaras'la çalıştı ve Vassilis Dimitriou'nun 2 bestesini kendi yazdığı sözlerle seslendirdi

Maria Farantouri ve Mimis Plessas gibi Yunanistan'ın usta sanatçılarıyla konserler veren Fide Köksal, 2010 Kasım ayında piyasaya çıkan "Bridges" adlı albümünde Mimis Plessas'a ait 10 şarkıya Türkçe sözler yazıp seslendirdi.

Fide Köksal'in yine kendi yazdığı Türkçe-Yunanca ve İngilizce sözlerden oluşan yeni solo albümü "Büyü" çok yakında tüm dünyada piyasaya çıkacak.

Sanatçı "Büyü" albümünden yepyeni şarkılarını Şarköy'de seslendirecek. Sanatçının Yunanistan'da bulunan bir grup hayran kitlesinin de Şarköy'e gelmesi bekleniyor.

Fide Köksal son olarak 1 Eylül 2012 günü akşamı İzmir'in Dikili ilçesinde düzenlenen "Dikili Barış ve Demokrasi Festivali"nde 5 bin kişiye konser verdi. Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Yunanistan'da Şarköy'ün bir kardeş belediyesi bulunduğunu, iki ülke arasında son yıllarda dostluk ve barış rüzgarının estiğini belirterek "İlçemizden Yunanistan'ın, Selanik, Kavala gibi bölgelerine gezi amaçlı giden çok hemşerimiz var. Yunanistan'dan da ilçemize, buradan ayrılan ataların yaşadığı görmek isteyen Yunan misafirlerimiz oluyor. Önümüzdeki günlerde yine 50 kişilik bir grup ilçemize gelecek. Bu yaz düzenlediğimiz etkinliklerle halkımıza ve misafirlerimize güzel akşamlar yaşattık. Sezon bitmeden sanatçılarımızla halkımızı buluşturacağız. Yunanistan'da çok tanınan ve ilgiyle takip edilen, Yunan televizyonlarındaki programlara çıkarak Türkçe ve Yunanca şarkılar söyleyen genç sanatçımız Fide Köksal ve Yunan müzisyenlerden oluşan ekibini Şarköy halkı ve misafirlerimizle buluşturmak istedik. Bu bir Atina, Selanik, Şarköy dostluk köprüsüdür." dedi.

05.09.2012 09: 10: 23

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atina'dan Şarköy'e Şarkılarla Dostluk Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement