ATO Başkanı Gençer Milli Takım Kafile Başkanı Olarak Bükreşe Gidiyor - Son Dakika
Yerel

ATO Başkanı Gençer Milli Takım Kafile Başkanı Olarak Bükreşe Gidiyor

ATO Başkanı Gençer Milli Takım Kafile Başkanı Olarak Bükreşe Gidiyor

Balıkesir'in Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Başkanı Rahmi Gençer, Balkan Yürüyüş Şampiyonası Milli Takım Kafile Başkanı olarak Bükreş'e gidiyor.

29.03.2012 17:56

Balıkesir'in Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Başkanı Rahmi Gençer, Balkan Yürüyüş Şampiyonası Milli Takım Kafile Başkanı olarak Bükreş'e gidiyor.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, 07 Nisan 2012 tarihinde Romanya'nın Bükreş kentinde düzenlenecek olan Balkan Yürüyüş Şampiyonasına katılacak antrenör ve sporcu kadrosu belirlendi. Buna göre; Bükreş'te yapılacak şampiyonada Türkiye'yi Büyük Bayanlar kategorisinde; Semiha Mutlu ile Handan Koçyiğit, Genç Bayanlar kategorisinde; Elif Koç ile Gamze Özgür, Yıldız Bayanlarda; Derya Karakurt ile Seren Oğuz, Büyük Erkeklerde; Recep Çelik ile Kemal Gelecek, Genç Erkeklerde; Şahin Şenoduncu ile Özgür Ozan Pamuk, Yıldız Erkeklerde; Murat Can Karapınar ile Süleyman Gül adlı 12 milli sporcunun temsil edeceği açıklandı. Türk Milli Takımının antrenörleri ise; Abdülkadir Öz, Burhan Vurgun, Sebahattin Tatar, Hatice Tatar, Veysi Aslan ve Muzaffer Koçyiğit isimlerinden oluşurken, Milli Takımın Kafile Başkanlığına ise; Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer getirildi.

Türk Milli Takımı kafilesinin 06 Nisan'da Romanya'nın Bükreş kentine hareket edecekleri ve 08 Nisan'da da yurda dönecekleri öğrenildi. Balkan Yürüyüş Şampiyonası Milli Takımında, ülkemizi temsil edecek olan 12 atletin, 6'sının Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden olduğu gözlenirken, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Türk Milli Takımının Kafile Başkanlığına getirilen Rahmi Gençer ise; Bükreş'te yapılacak şampiyonada hedeflerinin 12 madalya ve kupalarla Türkiye'ye dönmek olduğunu kaydetti.

"SPORCULARIMIZ İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN DEV BAŞARILARA İMZA ATIYORLAR"

Gençer, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, milli formayla Türkiye'nin başarısı için ter dökecek 12 sporcunun 6'sının Ayvalıklı sporculardan oluşmasının Ayvalık için büyük gurur kaynağı olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'ye uluslar arası şampiyonalarda şimdiye kadar onlarca büyük başarıyı getiren Sebahattin Tatar'ın öncülüğünde Ayvalık Atletizm Kulübünün yaklaşık 10 yıldır kendi çabalarıyla ve ailelerinin destekleriyle kimseden destek görmeden elde ettikleri başarılar günümüzde oldukça ileri boyuta taşınmış durumdadır. Bu yüzden de Sayın Sebahattin Tatar, genç sporcular ve ailelerini yürekten tebrik ediyorum. Bu sporcularımız imkansızlıklar içinde en zor koşullarda yoğun çabalarla böylesi dev başarılara imza atıyorlar. Bana göre bu tablo Ayvalık'ın atletizmdeki gururu olan genç sporcularımıza daha ciddi olarak bakmamız gerektiğini göstermektedir. Bu yüzden de bu çocuklarımıza Ayvalık olarak daha fazla sahip çıkmamız gerekmektedir" dedi.

Kafiledeki 6 Ayvalıklı sporcunun sayısının gelecek yıllarda 30,

40 ve belki de 50 sporcuya çıkabileceğine inandığını belirten ATO Başkanı Gençer, Ayvalık Atletizm Kulübü Başkanı Tatar ve milli atletlerin Bükreş'e giderken, kendisini de kafilede görmek istediklerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan arayıp, benim Bükreş'teki Milli Takımın Kafile Başkanı olmamı istediler. Bu benim için çok onur verici bir şeydi. Ayvalıklı atletlerimize çok da fazla bir destek veremediğimiz halde, beni bu göreve layık gördükleri için öncelikle Sebahattin Tatar ve sporcu kardeşlerimle, Türkiye Atletizm Federasyonuna teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

TATAR VE MİLLİ SPORCULARA GENÇER DOPİNGİ

Öte yandan, şu an Bükreş'te ki şampiyona için Antalya'da bulunan Ayvalık Atletizm Kulübü ve Milli Takım Antrenörlerinden Sebahattin Tatar ise, ATO Başkanı Rahmi Gençer ile birlikte Bükreş'e gitmenin kendilerine çok büyük bir moral dopingi sağladığını ve bu dopingle Romanya'dan mutlaka madalyalarla ayrılacaklarına inandıklarını kaydetmesi ise dikkat çekti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ATO Başkanı Gençer Milli Takım Kafile Başkanı Olarak Bükreşe Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement