Avanos'ta El Sanatları Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Avanos'ta El Sanatları Sergisi Açıldı

Avanos\'ta El Sanatları Sergisi Açıldı

Avanos Kaymakamlığı tarafından projelendirilen Avanos Kadın Atölyeleri Projesi kapsamında açılan el sanatları ve fotoğraf sergisinin açılışını Vali Abdurrahman Savaş yaptı.

24.08.2012 12:26

Avanos Kaymakamlığı tarafından projelendirilen Avanos Kadın Atölyeleri Projesi kapsamında açılan el sanatları ve fotoğraf sergisinin açılışını Vali Abdurrahman Savaş yaptı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi binasında gerçekleştirilen serginin açılışına, Vali Savaş'ın yanı sıra Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, İl Müftüsü Yakup Öztürk, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve kursiyer kadınlar katıldı.

Proje kapsamında Avanoslu kadınlar tarafından yapılan çalışmaları inceleyen Vali Savaş ve Rektör Kılıç'a, kursiyer kadınlar tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Vali Savaş el sanatları sergisinin ardından aynı binada yer alan ve KAFSİD tarafından düzenlenen Kapadokya Vadileri Fotoğraf sergisinin de açılışını gerçekleştirdi.

Vali Savaş, burada yaptığı konuşmada, Avanos'ta hep önemli çalışmaların açılışında bir araya geldiklerini, bugün de 2 değerli çalışma için bir araya geldikleri belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Göreve başladıktan sonra vadiler, vadilerdeki işaretlemeler, yürüyüş haritaları birinci bir husus olarak ortaya konduğunu anlatan Savaş, şunları kaydetti:

"Diğer bir husus da yöreye gelen çok uzun kalmasalar da görüp etkilenen, burada bir anı eşya ile dönmek isteyen kişilerin çok fazla anı malzemesi olarak bir şey bulamadıkları ya da çok sınırlı bir kaç çeşitle yetinmek zorunda kaldıkları değerlendirmesiydi. Tabi bunun diğer bir boyutu da turizmden daha geniş bir halk kesimine yansıyacak olan ekonomik faaliyet alanıydı. bu alanda önemli çalışmalar gerekiyordu sağ olsun kaymakam hanım bizim bu alanda Kapadokya el sanatları konusunda yapılacak çalışmalara ilişkin gönüllü katkı sağlayıp komisyonun başkanlığını da yürüttü. bunu bir projeyle de bugün gördüğümüz ilk ürünlere dönüştürdü. Tabi bu bir başlangıç mutlaka çok daha bu işi yürütecek olan kişilerin hayal güçlerine, yöreyi tanımalarına, örf ve ananelerimiz ve bunların maddi eserler olarak yansıyan bölümünü tekrar bir dikkatli gözden geçirmeye dayalı ucu açık çalışmalar ve bu iyi başlangıcın üzerine ben çok iyi gelişmeler kaydedeceğimizi düşünüyorum."

-"Kaymakam hanıma tüm Nevşehirliler adına teşekkür ediyorum"

Avanos Kaymakamlığı görevinden Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine atanan Duman'ın, Kapadokya bölgesinde çalışmaları ile önemli izler bıraktığını, benzer çalışmalarına Şanlıurfa'da da devam edeceğine inandığını ifade deden Savaş,

"Değerli meslektaşımız mülki idarenin Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde hizmet edip her bir bölgede bir anı iz bırakma yol haritasının bir bakıma Nevşehir Kapadokya ayağını çok güzel çalışmalar ile tamamladı ve yine farklı bir güzel yöremize Şanlıurfa'ya gidiyor. Kendisine buradaki çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, Şanlıurfa'da da benzer çalışmaları yapacağından emin olarak başarı, mutluluk, sağlık dileklerim ile buradan uğurladığımızı ifade ediyorum. Tüm Nevşehirliler adına bunu söyleme hakkını kendimde görüyorum" dedi.

Avanos Kaymakamı Duman da, bugünkü etkinlikle Avanos Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının Ahiler Kalkınma Ajansı'nın Mali desteği ile yürüttüğü Geleneksel El Sanatlarının Turizme Kazandırılması-Avanos Kadın Atölyeleri Projesi kapsamında yapılan faaliyetlerin tanıtımını gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Hazırladıkları proje ile geleneksel el sanatlarını turizme kazandırmayı hedefledikleri, buradan yola çıkarak Avanos'ta hediyelik çanak, çömlek, seramik gibi el sanatları yanında yöre kültürünü anlatan farklı hediyelik eşyalarında üretmeye çalıştıklarını belirten Duman, Avanos'ta bir çok projeye imza attık en önemlilerinden biri de bu projeydi bugün ki program ile yapılan ilk çalışmaları sergilemiş olduklarını, projelerinin devam edeceğini kaydetti.

Bu proje ile de ilçeye veda edeceğini ifade eden Duman, "Bu proje ile sizlere Allahaısmarladık demiş oluyorum. Bana çok destek olan kişiler vardı onlara da teşekkür etmek istedim. Sayın valimize başta teşekkür ediyorum, bütün desteklerinden dolayı. Herkese teşekkür ederek haklarını helal etmelerini istiyorum" dedi.

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Yücel Velioğlu - NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avanos'ta El Sanatları Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement