Avrupa Yemek Kültüründeki Farklılıkları ve Birlikteliği Tanımlıyor' Projesi - Son Dakika
Yerel

Avrupa Yemek Kültüründeki Farklılıkları ve Birlikteliği Tanımlıyor' Projesi

Avrupa Yemek Kültüründeki Farklılıkları ve Birlikteliği Tanımlıyor\' Projesi

Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde düzenlenen ‘Avrupa Yemek Kültüründeki Farklılıkları ve Birlikteliği Tanımlıyor’ Projesi kapsamında Romanya’dan ve Polonya’dan gelen grup, Kayseri yöresine ait yemekleri tattı.

04.04.2014 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde düzenlenen 'Avrupa Yemek Kültüründeki Farklılıkları ve Birlikteliği Tanımlıyor' Projesi kapsamında Romanya'dan ve Polonya'dan gelen grup, Kayseri yöresine ait yemekleri tattı.

Avrupa Yemek Kültüründeki Farklılıkları ve Birlikteliği Tanımlıyor Projesi kapsamında Turizm ve Otelcilik Anadolu Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen yemeğe, Polonya'dan ve Romanya'dan gelen öğrencilere, Kayseri yöresine ait yemekleri tattırıldı. Proje hakkında bilgiler veren proje koordinatörü ve aynı zamanda Halide Nusret Zorlutuna kız Teknik Meslek Lisesi öğretmeni Mustafa Nihat Karapınar, " Avrupa Birliği'ne üye Olan Ülkelerdeki Yemek Kültürünün Tanıtılması projesini hazırlayarak, Kayseri'nin kültürel yemeklerinin tanıtımını Avrupa Birliği'ne üye olan ülkelerdeki insanlara sunduk. Biz daha önce Romanya'ya ve Polonya'ya gittik. Buralarda Kayserimizin meşhur yemeklerini orada sunduk" dedi.

Romanya grubundan Cormelia Schanfeld ise, "İlk defa Türkiye'de bulundum. Çok beğendim ve çok farklı geldi. Özellikle Türkiye'de dikkatimizi Doğu kültüründen daha farklı Avrupa kültürüne daha yakın olması çekti. Bu beni çok etkiledi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduklarını söyleyen Polonya grubunun öğretmeni Berenika Gdula da, "Türkiye'de bulunmaktan çok mutluluk duyuyoruz. Projede, Türkiye Romanya ile ortaklık yapmaktadır ve bu projede değişik kültürleri ve değişik yemekleri tatmaktan çok mutluluk duyduk" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa Yemek Kültüründeki Farklılıkları ve Birlikteliği Tanımlıyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement