Tokat Barosu Başkanı Faruk Bostancı, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın Ankara Adliyesi'nde görülen bir davanın duruşmasına başörtüsüyle girmesi üzerine mahkemenin duruşmayı ertelemesine ilişkin, "Hakimin verdiği karar bizce yanlış" dedi.
Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danıştay 8. Dairesi'nin, avukatların "başı açık" görev yapmalarına dair düzenlemenin yürütmesini bir süre önce durdurduğunu hatırlatarak, Tokat'ta avukatların duruşmalara başörtüsüyle girebildiğini ve bu konuda bir sorun yaşanmadığını söyledi.
Bostancı, "Hakimin verdiği karar bizce yanlış. Bu konuda Danıştay'ın verdiği bir karar var" dedi.
Bu kararın herkes açısından bağlayıcı olması gerektiğini belirten Bostancı,
"Diğer illerdeki baro başkanlarımızla sürekli görüşüyoruz. Danıştay'ın verdiği kararın uygulanmasında herhangi bir sıkıntı yok. Ankara'da yaşanan tamamen bir münferit olay" diye konuştu. - TOKAT
Son Dakika › Yerel › Avukat 'Başörtülü' Girince Duruşmanın Ertelenmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.