Avukata İftira ve Suç Uydurma Davası - Son Dakika
Yerel

Avukata İftira ve Suç Uydurma Davası

Avukata İftira ve Suç Uydurma Davası

Antalya'da, polis şiddetine uğradığı iddia edilen müvekkili için karakola giden avukata, "görevi kötüye kullanama", "iftira" ve "suç uydurma" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü.

22.09.2014 10:25

Antalya'da görev yapan avukat Ahmet Çevik'e, "görevi kötüye kullanama", "iftira" ve "suç uydurma" iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan avukat Ahmet Çevik, müşteki polis memurlarından Kamil Gürtekin ile 17 sanık avukatı katıldı, müştekilerden diğer polis memuru Gültekin Başçı ise katılmadı.

Çevik, duruşmadaki savunmasında, 26 Nisan 2013 tarihinde Kepez Polis Karakolu'na aracına zarar verilmesi dolayısıyla suç duyurusunda bulunmaya giden müvekkili Cemal Çap'ın kendisini arayarak, karakol önünde polis memurları tarafından darbedildiğini söylediğini anlattı. Bunun üzerine karakola gittiğini belirten Çevik, darp iddiasıyla iki polis memuru hakkında şikayette bulunduklarını söyledi.

Darpla suçlanan polis memurlarının da kendisi hakkında, müvekkiline ellerini morartması, kazağını yırtması ve bacağını bir başkası tarafından tekmelenerek sakatlaması için telkinde bulunduğu iddiasıyla tutanak tutulduğunu ifade eden Çevik, şöyle konuştu:

"Birçok sosyal olaya katılıyorum. Kadın hakları, işçi hakları ve şüpheli asker ölümleri üzerine aktivist olarak çalışıyorum. Kesinlikle üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Hiçbir surette isnat olunan suçları işlemedim. Zaten aleyhimde şahitlikte bulunduğu söylenen Mahmut Panoğlu, pek çok sabıkası bulunan bir kişidir. Evraklar incelendiğinde anlaşılacaktır ki Mahmut Panoğlu, olaydan iki gün sonra ifadeye gitmiş ve 26 Nisan 2013 tarihinde olaylar olmasına rağmen, ifadesinde 26 Mart 2013 tarihinde olduğunu bildirmiştir. Maalesef ilgili merciler bu ifadesindeki çelişkiyi gidermeden onun ifadelerine itibar etmişlerdir."

Hakkında Antalya Baro Başkanlığınca disiplin soruşturması açıldığını dile getiren Çevik, soruşturma sonucunda suçsuz olduğu yönünde karar verildiğini kaydetti.

Çevik, müşteki polislerin 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde, müvekkili Cemal Çap'ı darbettikleri iddiasıyla yargılandığını da ifade ederek, beraatini talep etti.

Sanık avukatlarından Miyese Çoşar, müşteki polislerin mesleklerinin avantajlarını kullanarak suç ve delil oluşturmak, delil karartmak suçlarını işlediklerini öne sürdü.

Avukat Münip Ermiş ise müşteki polisler hakkında dava açıldığı  için sanık Ahmet Çevik hakkında dava açılmaması gerektiğini savundu.

Müştekilerden biri davadan çekildi

Müşteki polis memurlarından Kamil Gürtekin, olay tarihinde sanığı hiç görmediğini belirterek, 19.30-20.00 sularında karakoldan ayrıldığını, ertesi gün 01.00 sıralarında da karakola geldiğini söyledi.

Cemal Çap'ı darbettiği iddiasıyla yargılandığını belirten Gürtekin, "Cemal Çap, ifadesi alındıktan sonra kesinlikle üstü başı yırtılmış, yaralanmış ama bunu kendi kendine mi yaptı yoksa başka biri mi onu yönlendirdi, bilmiyorum. Sanığın burada pozisyonunun ne olduğunu da bilmiyorum. Davaya katılmak istemiyorum" diye konuştu.

Tanık Cemal Çap da kendisini avukatın dövdürmediğini ifade ederek, "Avukat beni dövdürmüş olsaydı, polislere uzlaşma teklif ettirmez, beni de uzlaş diye iknaya çalışmazdı" dedi.

Diğer tanıklar Selver Çap, Adem Çap, Cengizhan Köken, Hatice Çap ve Yıldız Berki de avukat Çevik'in herhangi bir yönlendirmesinin bulunmadığı yönünde ifade verdi.

Mahkeme, avukat İsmail Karabulut ve tanık Mahmut Panoğlu'nun tanık olarak dinlenmesi ve çağrılmasına rağmen duruşmaya katılmayan müşteki polis memuru Gültekin Başçı'nın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avukata İftira ve Suç Uydurma Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement