Aydın 1. Gıda ve Hayvancılık Zirvesi Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Aydın 1. Gıda ve Hayvancılık Zirvesi Hazırlıkları Sürüyor

Aydın 1. Gıda ve Hayvancılık Zirvesi Hazırlıkları Sürüyor

Aydın’da gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinin geliştirilmesi için 20-23 Mart 2014 tarihlerinde yapılacak olan “1. Aydın Gıda ve Hayvancılık Zirvesi” öncesi geniş bir katılım ile toplantı gerçekleştirildi.

08.01.2014 15:25

Aydın'da gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinin geliştirilmesi için 20- 23 Mart 2014 tarihlerinde yapılacak olan "1. Aydın Gıda ve Hayvancılık Zirvesi" öncesi geniş bir katılım ile toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın Ziraat Odası Başkanvekili Mehmet Kendirlioğlu, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeki Altın, borsa, ziraat ve ticaret odaları temsilcileri, meslek örgütleri, üretici birliklerin temsilcileri, akademisyenler ile önder çiftçiler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Aydın'da ilki gerçekleştirilecek olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zirvesi ile gıda tarım ve hayvancılık sektörün gelişmesi ve verimliliğin artırılmasın sürdürülebilir üretim için gerekli olan bilgi ve teknolojilerin üretici ve sektör profesyonelleri ile buluşmasının sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Aydın özellikle incir, zeytin ve zeytinyağı, kestane, pamuk, kuru gıda, su ürünler, süt ve besi hayvancılığı alanlarında Türkiye ekonomisinde önemli paya sahip olduğunu belirten Aslan, "Bilindiği gibi Aydın ili tarım hayvancılık ve gıda alanında büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak bu potansiyelin katma değer ve zenginliğe dönüştürülmesi için iyi hazırlanmış 'Yol Haritasına' ihtiyaç vardır. Buradan yola çıkılarak ilin tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren bütün paydaşlarının bir araya getirmeyi ve Aydın ilinin tarım ve gıda vizyonunun sektörel önceliklerini yapmak suretiyle belirlemeyi hedefliyoruz" dedi.

Aslan, Türkiye'nin Avrupa Birliği(AB) sürecinde olduğunu belirterek, ortak pazarlarda yer almak için AB standartların da kaliteli ve ucuz ürün üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Salih Köksal'da, Aydın ili Gıda Tarım ve Havancılık sektörünün gelişmesi, verimliliğinin ve ihracat alanlarının artmasının amaçlandığını belirterek, zirve hakkında bilgi verdi. 1. Aydın Gıda ve Hayvancılık Zirvesi'nin 20-23 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın 1. Gıda ve Hayvancılık Zirvesi Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement