Aydın'da 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Hazırlıkları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Aydın'da 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Hazırlıkları Devam Ediyor

Aydın\'da 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Hazırlıkları Devam Ediyor

Aydın’da gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinin geliştirilmesi için 20-23 Mart 2014 tarihlerinde yapılacak olan 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi hazırlıkları devam ediyor.

02.01.2014 10:04

Aydın'da gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinin geliştirilmesi için 20- 23 Mart 2014 tarihlerinde yapılacak olan 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi hazırlıkları devam ediyor.

Aydın'da gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinin geliştirilmesi, verimliliğin ve ihracat olanaklarının arttırılması, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teşviklerinin konuşularak sektöre yeni yatırımların kazandırılması amaçlanan 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Komite Başkanları Toplantısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürü Salih Köksal başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Aydın'ın gelişmesinde örnek olacak 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi için yapılan toplantıya katılan Komite Başkanlarına teşekkür ederek, zirvenin Aydın için önemine değindi.

Yapılan toplantı ile yetkilendirilen Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Komite Başkanları, 8 Ocak 2014 tarihinde yapılacak olan toplantıya hazır olduklarını ve komitelerinin ana başlıklarını şekillendirdiklerini belirtti. 8 Ocak'ta komitelerinde bulunan sektör içinde isimleri bulunan firma ve üreticilerin de katılımları ile gerçekleştirilecek olan toplantı ile komiteler, 20-23 Mart 2014 tarihlerinde yapılacak olan 1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi için çalışmalarını şekillendirecek.

ZİRVE 3 ANA BAŞLIK ALTINDA YAPILACAK

1. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi çalışmalarının Aydın için önemine değinen komite başkanları, toplantı sonucu zirvenin maliyeti ve izlenecek olan çalışmalar konusunda da fikirlerini dile getirerek, zirvenin Aydın'a kazanımlarını görüştü. Zirvenin maliyeti, izlenecek olan yol ve daha birçok konunun dile getirildiği toplantıda zirveyi; Bitkisel Üretim Komitesi, Hayvansal Üretim Komitesi ve Gıda Komitesi olarak 3 başlık altında toplayarak Organik Üretim ve İyi Tarım konularını her komite başlığı altında ele almayı kararlaştırdı. Toplantı sonrası, komite başkanları zirve öncesi yapılan tüm çalışmaların kamuoyu ve basın temsilcileri ile paylaşılarak zirveye gidilmesi uygun görüldü. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Hazırlıkları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement