Aydın'da "Camilerin Sosyal Hayattaki Yeri" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da "Camilerin Sosyal Hayattaki Yeri" Konferansı

Aydın\'da "Camilerin Sosyal Hayattaki Yeri" Konferansı

Aydın'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri Aydın Müftülüğü tarafından düzenlenen "Camilerin Sosyal Hayattaki Yeri" konulu konferansla başladı.

02.10.2012 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri Aydın Müftülüğü tarafından düzenlenen "Camilerin Sosyal Hayattaki Yeri" konulu konferansla başladı.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yılki temasını "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet" olarak belirledi.

Aydın'daki hafta etkinlikleri İl Kültür Turizm Müdürlüğü Hidayet Sayın Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Camilerin Sosyal Hayattaki Yeri" konulu konferansla başladı. Konferans Aydın merkez Üveyspaşa Cami İmam Hatibi Abdullah Gedikli'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla hazırlamış olduğu "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet" konulu sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programa Vali Kerem Al, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Müftüleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı. Camilerin öneminden bahseden Kocaoğul, "Gerek doğuştan, gerekse sonradan ortaya çıkan engellilik durumu çalışmaya, üretmeye, başarıya ve nihai hedefe ulaşmaya asla engel değildir. Engelli olduğu halde azimle, inançla kararlılıkla çabalayan ve tarihe adını yazdıran nice abide şahsiyetler vardır. Yeter ki insanların önüne engeller konulmasın. Yeter ki gönüller engelli olmasın, engel tanımasın. Dinimize göre asıl üstünlük, Allah'a yakın olmak ve insanlığa hayırlı hizmetler sunmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu seneki temasını 'Cami ve Engelliler' olarak belirlemiştir. Başkanlık olarak, seksen beş bini bulan camilerimizin, engellilerimizin rahatça ulaşacağı ve ibadetini yapabileceği camiler olmasını amaçlıyoruz. Konuya hafta boyunca yoğun bir şekilde yer verecek olan Başkanlığımız, engelli kardeşlerimize yönelik toplumsal bilinçlenmenin oluşmasını hedeflemektedir. Camilerimizde toplumumuzun her kesimine hizmet vermemiz gerekiyor. Camilerimizi engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirmemiz gerekli" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof.

Dr. Cemal Sofuoğlu, "Camilerin Sosyal Hayattaki yeri " konulu konferansını sundu. Sofuoğlu, "Camiler mihrabıyla mabet, kürsüsüyle mektep, mimberiyle devlet olmuştur. Camiler herkesi birbirine eşit olarak bünyesinde toplayan mübarek bir mekanlardır. İnsanların yaratılış gayelerinden en önemlilerinden bir tanesi, Allah'a kulluk ve ibadet olduğuna göre, karşımıza mabetler çıkmakta, camiler çıkmaktadır. Cami, kelime olarak toplanan, bir araya getiren, insanların birlikte ibadet etmesini sağlayan mekanlar demektir. Bu sebeple camiler toplumdaki birlik ve beraberliğe katkı sağlıyor. İnsanlık tarihine baktığımızda mabetlerin tarihiyle insanlık tarihinin eşit olduğunu görürüz" şeklinde konuştu.

Program

sonunda Prof.

Dr. Cemal Sofuoğlu, Vali Kerem Al'a

kitap hediye etti. İl Müftüsü Ömer Kocaoğul da, katılımlarından dolayı Sofuoğluna buket takdim etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da 'Camilerin Sosyal Hayattaki Yeri' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement