Aydın'da İşsizler Umutsuzluğa Kapılmayacak - Son Dakika
Yerel

Aydın'da İşsizler Umutsuzluğa Kapılmayacak

Aydın\'da İşsizler Umutsuzluğa Kapılmayacak

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

03.07.2013 16:53

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantıya Aydın Valisi Kerem Al, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal, STK'lar ile oda ve borsaların temsilcileri katıldı.

Kahve Bahane'de yapılan toplantıda konuşan İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, 7-8 Ekim tarihlerinde 'Aydın İstihdam Zirvesi' adı altında işveren ve işsiz kesimi buluşturan fuar düzenleyeceklerini söyledi. Terzi, ayrıca Polat Makine'nin katkılarıyla bir meslek eğitim merkezi kuracaklarını ifade etti.

İŞKUR' a kayıtlı toplam 45 bin 536 kayıtlı işgücü, toplamda ise 27 bin 830 kayıtlı işsiz bulunduğunu kaydeden Terzi, oda ve borsalardan işgücü alımında kendilerine başvuru için destek beklediklerini söyledi.

İmalat sanayinde istihdam açığı bulunduğunu söyleyen İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, "Anahtar ve ara elemanlara ihtiyaç var. CNC, tornacı,fabrika elektrikçisi gibi dallarda yetişmiş elemanlarda sıkıntı yaşanıyor. Ocak-Mayıs döneminde açtığımız 302 adet kurstan bin 4 kişi faydalandı. Çalışmalarımız sürüyor. Aydın'da 7-8 Ekim tarihlerinde 'Aydın İstihdam Zirvesi' temalı fuar yapacağız. İşverenleri ve işsizleri buluşturacağız. Bu konuda tüm odaların desteklerini bekliyoruz"ifadelerini kullandı.

Verdikleri girişimcilik eğitim programları için ihaleye çıktılarını ancak, istihdam garantili olduğu için eğitimlere firmaların yaklaşmadığını kaydeden Terzi, şunları söyledi: "İhalelerde teklif alamıyoruz. Her firmanın ayrı ayrı ihaleye teklif vermesi zor. Ancak, birleşilerek teklif verilebilir. Bugün yüzde 20 istihdam garantisini vermek çok kolay. Firmalar, birleşerek teklif verdiğinde kendilerine çok büyük yük getirmeyecektir"

Halk Eğitim Merkezleri, UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme) Beceri Projeleri kapsamında meslek edindirdiklerini belirten Terzi, "Kurs süresince kursiyerlerin cep harçlığını ve sigortasını karşılıyoruz. Bugün kamu kurum ve kuruluş yetkilileri çıkan yasaya göre İŞKUR'a danışarak eleman almak zorunda .Bunun cezası var. Ancak biz kurum ve kuruluşları düşünerek pek fazla üzerine gitmiyoruz. En azından kurum ve kuruluşlarının çalışan aldığında İŞKUR'a bildirmesini istiyoruz"şeklinde konuştu.

POLAT MAKİNA PAKUR KURACAK

Polat Makine ile işbirliği içerisine gittiklerini ve Polat Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat ile görüştüğünü söyleyen Terzi sözlerini şöyle tamamladı: "Polat Makine bin 400 metrekarelik alana makine parkuru kuracak. Avrupa'da bu parkurların yerini biliyoruz. Şu anda belki kalifiye eleman yetiştirmek için para harcamıyoruz. Ancak, ileride kesinlikle sıkıntı yaşayacağız ve para harcayacağız. Bu gerçek Aydın'ın değil, Türkiye'nin gerçeği. Aklınıza gelen her makine bu alana kurulacak"

Terzi'nin sözlerinin ardından STK ve oda temsilcileri isteklerini ve görüşlerini dile getirirken, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Taşkan sunum yaptı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da İşsizler Umutsuzluğa Kapılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement