Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur."Fazla Tuz Kullanımı Yüksek Kan Basıncı Başta Olmak Üzere... - Son Dakika
Son Dakika Logo

Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur."Fazla Tuz Kullanımı Yüksek Kan Basıncı Başta Olmak Üzere...

15.03.2013 15:01

Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, fazla tuz kullanımının yüksek kan basıncı başta olmak üzere felç, kalp ve böbrek hastalıklarına neden olabildiğini bildirdi.

Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur, fazla tuz kullanımının yüksek kan basıncı başta olmak üzere felç, kalp ve böbrek hastalıklarına neden olabildiğini bildirdi.

Okur, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda yüksek tuz alımı ile birçok sağlık probleminin ortaya çıktığına dikkati çekti.

Yetişkin bir insanın vücudunda 90-140 gram sodyumun bulunduğunu, günde 5 gram tuz tüketilmesi gerekirken bu miktarın Türkiye'de 18 gram olduğunu dile getiren Okur, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Fazla tuz kullanımı yüksek kan basıncı başta olmak üzere felç, kalp ve böbrek hastalıklarına neden olabilmektedir. İnsanlar genetik olarak günde 0,25 gramdan daha az tuz almaya programlanmıştır. Bu nedenle son yıllarda yüksek tuz alımıyla ilgili olarak böbrek yoluyla fizyolojik sistemlerde problemler oluşmaktadır.

Muhabir: Gökmen Şireci

Yayıncı: Ramazan Ercan - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur.'Fazla Tuz Kullanımı Yüksek Kan Basıncı Başta Olmak Üzere... - Son Dakika


Advertisement