Aydın Kutlu Doğumu Dolu Dolu Kutlayacak - Son Dakika
Yerel

Aydın Kutlu Doğumu Dolu Dolu Kutlayacak

Aydın Kutlu Doğumu Dolu Dolu Kutlayacak

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Aydın'da Kutlu Doğum Haftası'nın köylere kadar planlanan kapsamlı etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

13.04.2013 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Aydın'da Kutlu Doğum Haftası'nın köylere kadar planlanan kapsamlı etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, İl Müftü Yardımcısı Salih Akcan ile birlikte düzenlediği toplantıda Aydın'da gerçekleşecek Kutlu Doğum Haftası programı hakkında bilgiler verdi.

Aydın Müftülüğü olarak Kutlu Doğum Haftası'nın önemine uygun olarak kutlanması için hazırlıkları tamamladıklarını açıklayan Müftü Kocaoğul, "Müftülüğümüz tarafından il merkezi, ilçe, belde ve köylere kadar uzanan programlar planladık. İnşallah bu yıl Kutlu Doğum Haftasını dolu dolu kutlayacağız.

Varlığı ile yeryüzünü nurlandıran Efendimiz Hz. Muhammed'in hem yaşantısı hem de peygamber olduktan sonraki öğretileri ve mesajları sadece biz Müslümanların değil, dünya üzerinde yaşayan bütün insanlığın yol göstericisi olmuştur. O'nun gösterdiği yoldan yürüyebilmek için, O'nun mesajlarını ve öğretilerini iyi anlamamız lazım. Öncelikle biz Müslümanların sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içinde Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in gösterdiği yoldan ilerlememiz ve O'nun yaşantısını örnek almamız gerekmektedir. Peygamberimizi daha yakından tanımak, O'nun örnek şahsiyetinden feyz alma gayreti içinde olmalıyız. Çünkü Muhammed, peygamberlik zincirinin son halkası olarak insanlığa gönderilmiş, yaşadığı dönemde insanlığı, karanlıktan aydınlığa taşımıştır. O'nun rehberliği, öğretileri, Hadis'leri, mesajları biz insanlar için sonsuza kadar yol gösterecektir" dedi.

Aydın Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 15 Nisan saat 10.00'da Kur'an Kursları yararına düzenlenecek kermesle başlayacak. Aynı gün din görevlilerini kan bağışında devam edecek etkinliklerin ilk gününde "Hz. Peygamberin Hayatı" konulu liseler arası bilgi yarışması ve Prof. Dr. Nevzat Aşık'ın katılacağı Kutlu Doğum Konferansı gerçekleştirilecek. 18 Nisan akşamı merkez Beycami'de mevlit programı ve sakalı şerif ziyareti gerçekleşecek. Kutlu Doğum Haftası boyunca İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, İl Müftü Yardımcısı Salih Akcan, İl Vaizi Ahmet Tombalak ve emekli Aydın Müftüsü Bahattin Bildik farklı bölgelerde çok sayıda konferansta vatandaşlarla buluşacak. Aydın'daki etkinlikler 20 Nisan akşamı Necmettin Nurrsaçan'ın İl Kültür Merkezi'nde katılacağı konferansla sona erecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Kutlu Doğumu Dolu Dolu Kutlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement