Aydın Mhp, Bütçeyi Valiliğe Taşıyor - Son Dakika
Yerel

Aydın Mhp, Bütçeyi Valiliğe Taşıyor

Aydın Mhp, Bütçeyi Valiliğe Taşıyor

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Belediye Meclisi'nde kabul edilen 2014 yılı bütçesiyle ilgili olarak Aydın Valiliği'ne müracaat edeceklerini belirtti.
MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Belediye Meclisi'nde kabul edilen 2014...

26.11.2013 14:29

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Belediye Meclisi'nde kabul edilen 2014 yılı bütçesiyle ilgili olarak Aydın Valiliği'ne müracaat edeceklerini belirtti.

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Belediye Meclisi'nde kabul edilen 2014 bütçesiyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya MHP Aydın İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP'li Aydın Belediye Meclis Üyeleri Cavit Tığ, Mustafa Çakır, Murat Saltık, Uğur Türkmen, Nuh Derya Karaçolak ve Güngör Türk katıldı.

Aydın Belediyesi 2014 bütçesini herkesin kabul edebileceği sağlıklı bir yapıda yapılmadığını iddia eden MHP İl Başkanı Fevzi Köse, "MHP Grubu olarak, Aydın ilinin yararına olacak bir bütçe ortaya çıkarabilme istek ve arzu taşıyor olmamızdan dolayı sabahlara kadar süren çalışmalar neticesinde gerekli tespitler yaparak görüşlerimizi oluşturduk. Ancak Aydın Belediyesi'nin sosyal demokrat olduğunu iddia eden Belediye Başkanı, CHP'nin temel ilkelerine adeta reddedercesine her türlü hukuksuzluğa başvurarak ve hatta 'isteyen bütçeyi kabul eder, isteyen ret verir, isteyen de mahkemeye gider. Mahkemeden kim korkar ki' diyerek anti demokrat bir kişiliğe sahip olduğunu ortaya koymuştur" dedi.

Bütçe oylamalarında oylama usulsüzlüğü olduğunu öne süren Köse, "Belediye Başkanı meclis üyelerinin verdiği hiçbir teklifi kabul etmemiştir. Meclis üyelerinin söz isteme taleplerini ya ret etmiş ya da kendisi konunun dışına çıkarak sürekli konuşmak suretiyle oturumu proveke etmiştir. Belediye Başkanı Müdürlükler ile ilgili bütçeyi zoraki oylatarak 9 kabul ve 16 çekimser oy sonucu elde etmesine rağmen 'Bütçe kabul edilmiştir' hukuksuzluğunda açıklama yapmıştır. Aydın Belediye Başkanı tarafından stratejik plana bağlı olarak hazırlanması gereken performans programında hiçbir ciddi çalışma ve Aydın yararına olabilecek bir faaliyet maalesef görülmemiştir. Bütçe gayri ciddi hatalarala dolu bir seçim bütçesi olduğu kesindir. Aydın halkından toplanan paraları bu kadar kolay çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"HATALAR İÇİN KİTAP YAZILIR"

Belediye kasasında ısrarla nakit para olduğunu iddia eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu iş bilmemezlikle suçlayan Köse, sözlerine şöyle devam etti: "2014 bütçesinin tavan yapan ciddiyetsizlikleri savurganlıkları ve hataları için kitap yazılır. Belediye Başkanı halktan topladığı paralarla rantiyecilik yapma hevesindedir. Bütçede birçok harcama kaleminde rakamlarının çok aşırı ve kontrolsüz konulduğu açıkça görülmektedir. Başkan Çerçioğlu bütçede kuruşluk hatalar var diyor fakat açıp baktığımızda ve gerekli incelemeleri yaptığımızda 16 milyona varan hatalar ortaya çıkıyor"

Bütçede belirtilen yanlış rakamlarla seçim hazırlıkları yapacağını savunan Köse, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Toplanan paralar ya yatırıma gitmeli ya da yerli yerince harcanmalıdır. Bu rakamlar şunu açıkça göstermektedir, seçim hazırlıklarını Aydın Belediyesi bütçesini kullanarak yapmak istemektedir. Bugün Aydın Merkez İlçe hariç birçok köyde kömür ve gıda dağıtımı yapılmaktadır. AKP'yi kınayanlar onlar gibi halkımızı sosyal yardımlara bağımlı hale getirmek istemektedir. Bu sunulan bütçeyi evet dememiz mümkün değildir. Ancak neden hayır demedik. Hayır, deme hukuksuzluğunda bulunmamak için 5393 sayılı yasanın 22. Maddesi 'belediye meclis üyeleri bütçeyi kısmen ya da tamamen değiştirerek kabul eder, bütçenin tamamını ret edemez' demektedir. İşte bu kanun maddesinin varlığından dolayı oylamada çekimser oy kullanmak suretiyle, bütçeyi yargıya taşımak istedik"

MHP İl Başkanı Köse, basın toplantısının ardından kabul edilen bütçede tespit ettikleri yanlışlıklar ve bütçe görüşmelerindeki usul hatası iddialarıyla ilgili olarak Aydın Valiliği'ne dilekçe ile müracaat edeceklerini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Mhp, Bütçeyi Valiliğe Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement