Aydın Sağlık Kupasının Sahibi Aydın Devlet Hastanesi Oldu - Son Dakika
Yerel

Aydın Sağlık Kupasının Sahibi Aydın Devlet Hastanesi Oldu

Aydın Sağlık Kupasının Sahibi Aydın Devlet Hastanesi Oldu

3. Geleneksel Sağlık Futbol Turnuvasının final maçında Aydın Devlet Hastanesi Doğu 112 takımını 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzanan takım oldu.

15.06.2015 08:33  Güncelleme: 08:40

3. Geleneksel Sağlık Futbol Turnuvası'nın final maçında Aydın Devlet Hastanesi Doğu 112 takımını 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzanan takım oldu.

3. Geleneksel Sağlık Futbol Turnuvasının şampiyonu belli oldu. Aydın Devlet Hastanesi ile Doğu 112 takımı arasında oynanan final maçında rakibini 3-1 mağlup ederek gülen taraf olan Aydın Devlet Hastanesi şampiyonluk kupasının da sahibi oldu.

Final müsabakasını Aydın İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Kasım Çetin, Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Murat Acat, Mali Hizmetler Başkanı Nejat Mısır, Mustafa Bircan, Aydın Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya turnuva oyuncularına destek olmak amacıyla maçı tribünden takip etti.

DOĞU 112 DİREKLERE VE KALECİYE TAKILDI

Turnuva boyunca rakiplerini etkili hücum anlayışı ile bir bir geçen Aydın Devlet Hastanesi ile takım savunmasında başarılı bir istatistik çizen Doğu 112 oynanan final mücadelesinde iki takım kozlarını paylaştı. Maça dengeli bir oyunla başlayan iki takım da, ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçirdi. Maçın 7. dakikasında Aydın Devlet Hastanesi'nin atağında Tuncay'ın harika topuk pasında topu önünde bulan Deniz, yaptığı yerden düzgün sert vuruş ile topu kalecinin sağından ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra her iki takım da gol yollarında etkili olurken maç karşılıklı ataklarla devam ettiği sırada Aydın Devlet Hastanesi maçın 21. dakikasında İsmail'in ayağından 2. golü buldu. Gelişen atakta atak yönüne göre rakip ceza sahasının sol taç çizgisinde topla buluşan Tuncay'ın ara pasında topla buluşan İsmail sırtı kaleye dönük olmasına rağmen topu hafif kaldırıp kalecinin solundan aşırtma vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımının 2. golünü kaydetti. Bu dakikadan sonra baskılarını artıran Doğu-112 önce 23. dakikada Ali'nin kafa vuruşunda direğe takılırken aradığı golü ise 24. dakikada buldu. Atak yönüne göre sol taraftan ceza sahasına yapılan ortada top kaleciyi aşarak arka direkteki Doğu-112' li topçunun vurduğu şut boş kaleye doğru giderken Aydın Devlet Hastanesi'nden Emrah topu eliyle kesti. Hakem tarafından penaltı kararı çıkarken Emrah kırmızı kart görerek takımını maç sonuna kadar 1 kişi eksik oynamasına neden oldu. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Doğu-112' den Yalçın düzgün bir vuruşla kalecinin solundan topu ağlara göndererek maçı 2-1 getirerek farkı 1'e indirdi. Bu dakikadan sonra karşılıklı ataklar sonuç vermeyince ilk yarı bu skorla bitti. 2. yarıya 1 kişi fazla oynamanın verdiği avantajla başlayan Doğu-112 taktik değişikliği yaparak turnuva boyunca sürdürdüğü defansif futbol anlayışından vazgeçip baskılı ve atak bir futbol anlayışı ortaya koymaya başladı. Aydın Devlet Hastanesi ise hem 2-1 önde olmanın avantajı ve 1 kişi eksik oynamanın verdiği dezavantajla daha çok rakibini kendi sahasında kabullenmeye başladı. 2. yarının ilerleyen dakikalarında baskıyı artıran Doğu-112 geliştirdiği ataklardan yararlanmazken 3 topu da direkten döndü. Aydın Devlet Hastanesi bulduğu kontrataklarla skoru değiştirmek için çaba sarf ettiği sıralarda defanstan gelen uzun top bir anda Aydın Devlet Hastanesini 3-1 öne geçirdi. 57. dakikada Doğu-112 nin atağında top Aydın Devlet Hastanesi defansı tarafından uzaklaştırıldı ve Doğu-112 kalesinin önünde topa iyi yükselen İsmail iyi bir kafa vuruşuyla topu kalecinin solundan uzak köşe direğine doğru göndererek durumu 3-1'e getirdi. Bu dakikadan sonra baskısını daha da artıran Doğu 112'li oyuncuların şutları direklerden sonra kaleciye takıldı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sevinen taraf Aydın Devlet Hastanesi futbolcuları ve taraftarı olurken Doğu-112 kaçırdığı şampiyonluğun üzüntüsünü yaşadı.

KUPALARI PROTOKOL VERDİ

Maçtan sonra düzenlenen kupa töreninde 2. olan Doğu 112 takımına kupa ve madalyalarını Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Murat Acat, şampiyon olan Aydın Devlet Hastanesi takımına kupa ve madalyalarını İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Kasım Çetin takdim etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Sağlık Kupasının Sahibi Aydın Devlet Hastanesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement