Ayvalık Belediye Başkanı Ergin, Tarım Arazilerinin Satışına Karşı Mücadelesini Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Belediye Başkanı Ergin, Tarım Arazilerinin Satışına Karşı Mücadelesini Sürdürüyor

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, tarım arazilerinin parsellenip satılmasını yönündeki girişimlere karşı başlattığı mücadeleyi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı. Başken Ergin, "Tarım alanları altın değerinde, kaybedilen alanların geri kazanılması mümkün değil. Elimizde olanlara sahip çıkarak, sonuna kadar korunmasını sağlayacağız" dedi.

12.08.2022 14:35  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, tarım arazilerinin parsellenip satılmasını yönündeki girişimlere karşı başlattığı mücadeleyi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşıdı. Başken Ergin, "Tarım alanları altın değerinde, kaybedilen alanların geri kazanılması mümkün değil. Elimizde olanlara sahip çıkarak, sonuna kadar korunmasını sağlayacağız" dedi.

Ayvalık'ta kısa süre önce Altınova Mahallesi'ndeki 40 dönüm tarlanın yasaya aykırı olarak parsellenip satışının yapılmasını, Belediye Başkanı Mesut Ergin durdurmuştu. Söz konusu alanda parselasyon kararını, Ordu'daki Gürgentepe Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı öğrenilmişti. Tarlayı parsellere bölüp satışa çıkaranları savcılığa şikayet eden Ayvalık Belediyesi, mahkeme hakimi hakkında HSK'ya suç duyurusunda bulunmuştu.

Başkan Ergin, tarım arazilerinin parsellenip satılmasını yönündeki girişimlere karşı başlattığı mücadeleyi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşıdı. Ayvalık ile ilgili bir konunun arkasından dolanıp Ordu'da bir mahkemede görülmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Başkan Ergin, meclis toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sürdürülebilir bir yaşam için sürdürülebilir bir tarımın ne derece kritik olduğunu herkesin artık görmesi gerekiyor. Küresel ısınmanın yaşandığı, tarımsal alanlara daha çok ihtiyaç duyulacak olan günlerin yakın olduğu ortada.  Tarım alanları altın değerinde, kaybedilen alanların geri kazanılması mümkün değil. Elimizde olanlara sahip çıkarak, sonuna kadar korunmasını sağlayacağız."

Başkan Ergin, sözlerini şöyle noktaladı:

"Pandemi ulusal tarımın önemini ve gıdaya ulaşma hakkının değerini bir kere daha gösterdi. Bu nedenle tarım arazilerinin korunması asli ve öncelikli görevdir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 13 Nisan 1934 yılında ziyareti sırasında, sapsarı buğday başaklarıyla kaplı, dümdüz, uçsuz bucaksız ovaları görüp 'buraya Altınova demeli, son derece kıymetli, verimli ovalar' demesinden sonra 'Altınova' adını alan bu eşsiz yerdeki verimli toprakları, Ordu ilindeki bir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde alınan kanuna aykırı karar ile fırsatçıların tel örgüyle bölüp internet üzerinden kampanyalı satışlarmış gibi pazarlaması mümkün değildir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve mücadelemize destek vermeye davet ediyorum."

Ayvalık Belediye Başkanı Ergin, Tarım Arazilerinin Satışına Karşı Mücadelesini Sürdürüyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ayvalık Belediye Başkanı Ergin, Tarım Arazilerinin Satışına Karşı Mücadelesini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement