Ayvalık'ta Türklük Günü Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Türklük Günü Coşkusu

Ayvalık'ta Türklük Günü coşkusuBALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ülkü Ocakları tarafından 3 Mayıs Türklük Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu.

03.05.2017 15:59

Ayvalık'ta Türklük Günü coşkusu

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ülkü Ocakları tarafından 3 Mayıs Türklük Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu.

Mehter takımı öncülüğünde Ayvalık Ülkü Ocakları binasından, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen ülkücü gençleri; Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Küçükköy'ün eski Belediye Başkanı Nedim Özdemir, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın eşi İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülçin Nazlı, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, İlçe Jandarma Komutanı Özay Dörttepe, Ayvalık Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun, İlçe Meteoroloji Müdürü M. Emin Yılmaz, Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Can Ateş, Ayvalık MHP'liler ve çok sayıda vatandaş yalnız bırakmadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda mehter takımının verdiği konserin yanı sıra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın bir ağızdan okunmasıyla başlayan Ayvalık'taki Türklük Günü Şöleni'nde bölgede 'Yörük Hoca' olarak tanınan Mehmet Emin Yörük tarafından dualar edildi.

Etkinlikte konuşan Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, son günlerde Türk Milleti'nin üzerinde bir çok oyunlar oynandığını vurgulayarak, "Ülkemizin bekasına göz dikenler, vatanımızın birliğine ve beraberliğine göz dikenlere karşı İstiklal Savaşı'nda verdiğimiz kahramanca mücadele gibi; El Bab'da, Güneydoğu'da, Gabana'da, vatanın birliği ve bütünlüğü için ömrünü harcayan şehadate ulaşan kardeşlerimizi karşılarında bulmuşlardır. Hepimizin siyasi görüşleri farklı olabilir. Hepimizin dünya görüşleri ayrı olabilir. Ama gerçek olan bir şey ve ortak paydamız; ay-yıldızlı bayrağımızdır" dedi.

Etkinlikte konuşan Ayvalık Ülkü Ocakları Başkanı Emin Öner ise; "7 Eylül'de başlayan 29 Mart 1945'e kadar süren, dönemin siyaset ve adalet anlayışına kara leke süren; haksız suçlamalar neticesindeki yargılamalarla başlayan sonrasında, 3 Mayıs 1945'te Tophane Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan bir grup tarafından gerçekleştirilen toplantı ile hayat bulan Türk'ün varoluşunu temsil eden kutlu günün anısına burada bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

Başkan Öner yaptığı konuşmasında, "Birinci Dünya Savaşı sonrasında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milliyetçiliği etrafında birleşenler ve onlara inanan Büyük Türk Milleti'nin İstiklal Savaşı ile Türk'ün gücünü bir kez daha dünyaya göstermiş ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurmuştur. Dün olduğu gibi bugün de Milliyetçi Türk'leri ırkçı olarak ilan eden zihniyetin, bu büyük ülkünün sadece ırk, din, mezhep meselesi olmadığını aynı bayrak altında, aynı dili konuşan, aynı geçmişe sahip ve aynı acılarla yüreği yanan insanların; Türk'üm demenin onurunu idrak eden insanların; bu bayrağı dalgalandırmaktan vazgeçmeyeceğini bilmesi gerekmektedir. İç ve dış düşmanların, işbirlikçi hainlerin, bölücü terör örgütlerinin ve vatansızların önündeki en büyük engel Türk Milleti'dir. Ülkücü Türk Gençliği var oldukça Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ebediyen yaşatmak için dün olduğu gibi bu günde elinden gelenin fazlasını yapacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiir ve türkülerin seslendirilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

Meydandaki kalabalık daha sonra Altınova Mahallesi^'ne geçerek, Ayvalık Ülkü Ocakları'nın Altınova Mahalle Temsilciliği'nin açılışını gerçekleştirdi.

(SS-

Ayvalık\'ta Türklük Günü Coşkusu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Türklük Günü Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement