Ayvalık Yelken Federasyonu TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışlarına ev sahipliği yapıyor - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Yelken Federasyonu TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışlarına ev sahipliği yapıyor

Ayvalık Yelken Federasyonu TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışlarına ev sahipliği yapıyor

Milli takım seçmelerinin de yapılacağı yarışlar 30 Nisan Pazar akşamı sona eriyor. Ayrıca, ödüller verilerek başarılı sporcular da ödüllendiriliyor.

25.04.2023 16:45  Güncelleme: 18:23

Ayvalık, Yelken Federasyonu'nun düzenlediği 'TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışları'na ev sahipliği yapıyor. Milli takım seçmelerinin de yapılacağı yarışlar, 30 Nisan Pazar akşamı sona erecek.

'TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışları' öncesinde kentte açılış seremonisi düzenlendi. Seremoniye; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak, daire amirleri, sporcular, antrenörleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan TYF Başkanı Özlem Akdurak, federasyon bünyesindeki yüzlerce sporcuyla Ayvalık'ın coğrafyasında bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu güzel ağırlanmanın neticesinde öyle görünüyor ki biz sıklıkla Ayvalık'ta olacağız. Bilmeyenleriniz vardır diye söylemek istiyorum; çocuklarımızı yarının başarılı sporcuları olarak yetiştirsinler diye emanet ettiğimiz birçok değerli antrenörümüz Ayvalık'tan yetişmiş durumdalar. Bu nedenle Ayvalık aslında yelken sporunun bir beşiği. Ayvalık bu alanda tekrar eski günlerindeki başarılı günlerine geri dönebilme yolunda ilerliyor. Yarışlarımızın sonunda, 2023 yılında ay-yıldızlı formayı taşıyacak sporcularımızı seçeceğiz. Ben Ayvalık'ın bizler için teknik olarak rüzgarında en güzel yarışlarla, milli takıma göndereceğimiz sporcularımızı en iyi şekilde seçeceğimize inanıyorum."

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, geçen yıl kasım ayı içerisinde Ayvalık'ta düzenlenen ve 3 gün süren Yelken Ligi ILCA ilk etap yarışmalarını hatırlatarak, "Bu organizasyon, ilçemize turizm anlamında da olumlu yansımalara neden oldu. Ayvalık'taki turistik işletmelerimizden olumlu geri dönüşler aldık. Bu yelken yarışları Ayvalık'ımıza farklı bir canlılık ve hareketlilik getirdi. Denizimiz, sahillerimiz ve rüzgarımızın güzelliğiyle, 22 adamızla koylarımızın temizliği bu tür organizasyonlarla daha bir vizyon kazanıyor" dedi.

Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ise Ayvalık'ın yelken sporları için altyapısının olduğuna işaret ederek, "Bu yüzden de düzenlenen TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışmaları için toplanmış olmak son derece sevindiricidir. Ayvalık; mimarisiyle, adalarıyla, deniziyle, tarihiyle, kültürüyle, dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. İlçemizde de çok farklı alanlarla, spor dallarında, triatlondan tutun plaj voleyboluna, açık su yüze yarışmalarından, yelken sporlarına kadar birçok su sporu yapılmaktadır. Umarım, bu sportif etkinlikler sayesinde Ayvalık'ımızın turizmi 12 aya yayılacaktır" diye konuştu.

BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından İtalya'nın Garda kentinde düzenlenen 2023 Techno 293 Avrupa Şampiyonası'ndan Türkiye'ye Avrupa şampiyonu olarak dönen Nurhayat Güven'in yanı sıra aynı şampiyonada Türkiye'yi temsil eden Toprak Doğan, Eşref Jale, Orhan Emre Kandemir ve Mert Toygar'a ödülleri Kaymakam Yaman, Başkan Ergin, Federasyon Başkanı Akdurak ve Ayvalık Belediye Meclis üyesi Ali Jale tarafından verildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ayvalık Yelken Federasyonu TYF Yelken Ligi 2. Ayak Optimist Yarışlarına ev sahipliği yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement