Azerbaycan, Haydar Aliyev'in 100. doğum gününü mezarı başında andı - Son Dakika
Yerel

Azerbaycan, Haydar Aliyev'in 100. doğum gününü mezarı başında andı

Azerbaycan, Haydar Aliyev\'in 100. doğum gününü mezarı başında andı

Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in 100. doğum günü dolayısıyla ülke genelinde anma töreni düzenlendi. Binlerce Azerbaycanlı, başkent Bakü'deki Aliyev'in mezarını ziyaret edip gül bıraktı. Haydar Aliyev, Azerbaycan'ın zorlu geçiş sürecinde ülke halkına başarıyla liderlik etti ve Türkiye ile ilişkilere her zaman önem verdi.

10.05.2023 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan halkı, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'i 100. doğum günü dolayısıyla mezarı başında andı.

Azerbaycan'ın ulusal lideri merhum Haydar Aliyev'in 100. doğum günü dolayısıyla ülke genelinde anma töreni düzenlendi. Binlerce Azerbaycanlı, başkent Bakü'de Aliyev'in Fahri Hiyaban'da bulunan mezarını ziyaret edip gül bıraktı. Polis ve askerlerin de anıt mezara çiçek bırakmasının ardından din adamları ve ziyaretçiler Aliyev için dua etti.

Azerbaycan'ın zorlu geçiş sürecinde ülke halkına başarıyla liderlik eden Haydar Aliyev, Türkiye ile ilişkilere her zaman önem verdi. Azerbaycan, Haydar Aliyev döneminde, Ermenistan'la Dağlık Karabağ savaşını sona erdiren ateşkes ile "Asrın Anlaşması" olarak da adlandırılan uluslararası petrol şirketleri ile anlaşma imzaladı. 1993-2003'te Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Haydar Aliyev, 12 Aralık 2003'de hayatını kaybetti. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Azerbaycan, Haydar Aliyev'in 100. doğum gününü mezarı başında andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement